Tarım Kredi Kooperatifi'nden İftar Yemeği

Iğdır Tarım Kredi Kooperatifi, Tarım Kredi Kooperatifi çalışanlarına ve köy temsilcileri görevlilerine iftar yemeği verdi.

Özel bir restoranda verilen yemeğe; Iğdır Valisi Amir Çiçek, Tarım Kredi Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ömer Efe, Erzurum Tarım Kredi Kooperatifi Merkez Yönetim üyesi Emrullah Tekman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Karakoyunlu ilçesi Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, Iğdır Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Seyfettin Aydın ve çiftçiler katıldı.
Yemekte konuşan Tarım Kredi Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ömer Efe, birliğin yapmış olduğu çalışmaları ve birliğin kuruluş amacını anlattı. Efe, Iğdır ilinde bulunan 5 kooperatifin aracılığıyla 165 yerleşim birimindeki 3 bin 232 üreticiye hizmet götürmeye çalıştıklarını söyledi. Ömer Efe; "Henüz hizmet götüremediğimiz 28 yerleşim birimi daha bulunduğundan, dolayısıyla yapılacak daha çok işimizin olduğu ortadadır. Bu vesileyle tarım ve hayvancılıkla uğraşan kişiler kooperatiflerimize ortak olmaya
çağırıyorum. Bölgemiz toplamında kooperatiflerimiz aracılığıyla 62 milyar 342 bin TL tarımsal kredi kullandırıldığı, Iğdır ilinde 866 ortak üzerinde kullandırılan 7 milyar 844 bin 174 TL krediden 805 ortak üzerinde 7 milyar 248 bin 926 TL vadesi geçen durumda ve geri ödemesi yapılmıyor. Sorunlu durumdaki alacaklarımıza yeni bir ödeme planı getirilmiş olup 542 ortak üzerinden 4 milyon 333 bin 596 TL için 30 Eylül'e kadar müracaat edildiğinde gerekli indirimler yapılarak yeni bir ödeme planı
çıkarılacaktır. Bir Ağustos tarihinden itibaren de borcunu ödeyecek olanlara 0 faizli hayvancılık kredi verilecektir" dedi.
Iğdır Valisi Amir Çiçek de konuşmasında "Devletimiz çiftçilerimize her türlü kolaylığı sağlıyor faizsiz kredi veriyor. Ama bunun yanında alınan krediler maalesef geri dönmüyor. Bu ödemleri yapmamız lazım, aksi taktirde bu çark dönmez" ifadelerini kullandı.