Samsung e-kiptap sektöründen çekiliyor

Samsung e-kitap cephesinden çekiliyor

Samsung e-kiptap sektöründen çekiliyor
Samsung firması son tüketici için elektronik cihazlar üretmesinin yanında bu cihazlarda kullanılan donanım bileşenlerini de üretmektedir. Bellek yongasından tutun da LCD panele kadar çok çeşitli donanım bileşenlerinin üreticisidir.

Yaygınlaşmaya ve fiyatları düşmeye başlayan "e-okuyucu" cihazların üretimini yapan Samsung, aynı zamanda bu cihazlarda yaygın olarak kullanılan "e-kağıt" diye tabir edilen panelleri de üretmekteydi.

Fakat en son gelen bir habere göre Samsung, artık "e-kağıt" endüstrisinde bulunmayacağını açıklamış. Bu kararı almasındaki nedeninin üretim maliyetleri olduğu söyleniyor.

Apple firmasının "iPad" rüzgarı, sadece kitap okuma amaçlı olan "e-okuyucu" cihazların geleceğinin olmayacağını Samsung'a düşündürmüş olsa gerek. Samsung da dahil olmak üzere bir çok firma "iPad" benzeri ürünlerini duyurdular.(Archos, Dell, Joojoo, Asus eeePad, Samsung vs.) Ayrıca önümüzdeki aylarda tablet liginde büyük bir rekabetin olacağını dünkü haberimizde duyurmuş idik.

iPad rakiplerinden Archos hem bilgisayar hem de çoklu ortam oynatıcı işlevini yerine getiriyor.
Bu "iPad" benzeri ürünlerde "e-kitap" okuma yanında temel bilgisayar işlevlerini de kullanabileceğiz. Bu cihazlar, panel olarak LCD ya da OLED kullanılacaktır ki uzun süreli okuma için oldukça göz yorucu olacakları kesin. Oysa "e-kağıt", barındırdığı "e-mürekkep" teknolojisi sayesinde uzun okumalar sonrası bile göz yormuyor ve ek olarak daha düşük güç tüketimine sahip.

Samsung gibi teknoloji devinin "e-kağıt" paneller konusunda havlu atması hiç şüphesiz şaşırtıcı bir durum. Kaldı ki bu ölçekteki firmaların mevcut teknolojileri alıp daha ileriye götürmesinin bir nevi "sosyal sorumluluk" gereği olduğunu düşünüyorum.

Öte yandan Samsun, "e-okuyucu" ürünlerini geliştirmeye devam edecek fakat yeni modellerinde "e-kağıt" yerine LCD ekran kullanılacağı belirtiliyor. Artık ne kadar tutarsa…