Recep Tayyip Erdoğan: Türk bayrağı yanında ikinci bir bayrak olmayacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'li Belediye Başkanı Osman Baydemir'in özerklik ve bayrak açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Recep Tayyip Erdoğan: Türk bayrağı yanında ikinci bir bayrak olmayacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP’li Belediye Başkanı Osman Baydemir’in özerklik ve bayrak açıklamalarına sert tepki verdi. Erdoğan Diyarbakır’da düzenlenecek referandum mitinginde yapacağı konuşmaya ilişkin bilgiler verirken “Bizden bir de yapamayacaklarımız isteniyor. Onların cevabını orada vereceğim. Geçmişte söyledik yine söyleyeceğiz.Türkiye’de biz bayrağımızın yanında ikinci bir bayrağı istemeyiz” dedi.

Referandum çalışmaları kapsamında televizyon programlarında konuşan Erdoğan, Show TV’de yayınlanan Siyaset Meydanı Referandum Özel programında Ali Kırca ve Tuba Atav’a konuk oldu. Erdoğan gündeme ilişkin değerlendirmesinde ilk olarak BDP’nin özerlik ve bayrak tekliflerine değindi. BDP’nin Anayasa’nın TBMM’deki oylamalarında milletvekillerinin iradesine ipotek koyduğunu, şimdi de halkın iradesine ipotek koymaya çalıştığını belirten Erdoğan, 22 Temmuz ve 29 Mart seçimlerinde muhtarlardan terör örgütü tarafından tehdit edildiklerine yönelik şikayetler aldıklarını söyledi. Erdoğan bu sebeple Diyarbakır mitinginde yapacağı konuşmada vereceği mesajların önemine dikkat çekerek “Bizden bir de yapamayacaklarımız isteniyor. Onların cevabını orada vereceğim. Yapamayacaklarımızın istenmesi yanlış bir şey. Ne aldatan olacağız ne aldanan olacağız. Yapamayacaklarımızı da dile getireceğiz. Geçmişte söyledik yine söyleyeceğiz. Türkiye’de biz bayrağımızın yanında ikinci bir bayrağı istemeyiz. Bu bayraktaki kanda, Kürt kökenli kardeşim de Türk kökenli kardeşim de kucak kucağa mücadeleyi verdiler. Bu kan onların müştereğidir. Hepsi beraber o mücadeleyi vermişler. Bu toprakta neyin kavgasını veriyoruz. Gereksiz kavgalar bunlar. Biz yine tek vatan tek millet tek devlet diyeceğiz” diye konuştu.

TERÖRİSTBAŞI İLE GÖRÜŞTÜ DEMEK GAFLETTİR, DALALETTİR
Erdoğan terör örgütünün ateşkes kararı için teröristbaşı Abdullah Öcalan ile hükümet temsilcilerinin görüştüğüne yönelik iddialara ise hükümetin görüşmesinin mümkün olmayacağı ancak devlet kurumlarının bu tür çalışmalar yapabileceği yanıtını verdi. Erdoğan şunları söyledi:
“Biz siyasi iradeyiz. Siyasi iktidarız. Siyasi irade olarak iktidar hükümet olarak hiçbir zaman bir terör örgütü yada temsilcileri ile masaya oturup görüşme yapmayız. Olmamıştır yoktur olamaz da. Devlet çeşitli kurumları ile gerekirse bunu yapar. Bunu karıştırmamak gerekir.İstihbarat kurumu vardır mesela. Bu bir istihbari görevdir. Bazı kilitleri açmak içindir. Siyasi irade hiçbir zaman muhatap alıp masaya oturmaz. Muhalefetin söylediği gibi arkadaşlarımın ya da siyasi iradenin görüşmeler yaptığı masaya oturduğu bunu iddia etmek şerefsizliktir. Böyle bir şeyi kimse bize yıkamaz. Daha önce de eylemsizlik kararı verildi. Burada örgütün bir kendini meşrulaştırma gayreti var. Bu gayret içinde bizi bir karşı taraf olarak masada gösterme gayretidir. Bunun da destekçileri muhalefet partileridir. Onlar da meşruiyet kazandırmak için gayret içindeler. Nasıl olur da Kandil’deki adamın sözüne inanırsınız da Başbakan’a inanmazsınız. Bunlar tanımı yapılacak gaflet değildir dalalet değildir.”

SUS PAYI VERECEK DEĞİLİZBaşbakan Erdoğan, BDP’nin Demokratik Toplum Kongresi’nde vurgu yaptığı yüzde 10 barajı konusuna da değinerek, Türkiye’nin siyasi istikrarını başkalarının isteğine bırakamayacaklarını, bu konunun ileride değerlendirilecek bir konu olduğunu söyledi. CHP’nin de baraj konusuna daha önce yaptıkları görüşmelerde karşı olduğunu belirten Erdoğan, anamuhalefet partisinin bu durumu istismar ettiğini savundu. Erdoğan Meclis’te Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni temsil eden en güçlü partinin kendileri olduğunu belirterek “Onların o bölgeye yapacağı yatırım yok. Yerelde kazandıkları il ilçeler var. Yerel belediyecilik olarak ne yaptılar. Burada hakikaten dertli olmak lazım. Hassas olmak lazım. Birilerine sus payı vereceğiz diye düşünüyorsanız bunun sonu gelmez. Farklı şeyler getirir.Terör örgütü bunu dayatıyor” dedi.