Memur-Sen'den Pakistan'a yardım eli
Pakistan'ı vuran sel felaketi üzerinden bir ay geçti. Türkiye'den de dost ve kardeş ülke Pakistan'a yardım kampanyaları devam ediyor. Memur-Sen de Pa
Memur-Sen'in Pakistan için düzenlediği kampanyası Cansuyu, Deniz Feneri Derneği, İnsani Yardım Vakfı, Kimse Yok Mu ve Yardımeli derneklerinin katılımıyla gerçekleşti. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu gönüllülüğü esas alarak sendikalarıyla birlikte Pakistan'a 100 bin TL'lik bir yardım topladıklarını söyledi. Topladıkları yardımı eşit bir şekilde yardım derneklerine dağıtacaklarını dile getiren Gündoğdu konfederasyon olarak 400 bin üyeleriyle bu sese kulak verilmesini istediklerini söyledi.
Pakistan ve Pakistan halkıyla dostluğun ötesinde tarihi bağlar olduğunu kaydeden Gündoğdu:"Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda biz düşmanla mücadele ederken onlar yanımızdaydı, şimdi onlar sel felaketiyle boğuşuyor biz onların yanında yer alacağız." diye konuştu.
Gündoğdu, insanlığı ilgilendiren bir konuya seyirci kalamayacaklarına işaret ederek 'Kardeş ülke Pakistan yardım bekliyor. Şimdi dayanışma ve yardım zamanı' kampanyasını başlatmaya karar verdiklerini söyledi.
Yardım dernekleri temsilcileri ise Gündoğdu'ya böyle bir yardım kampanyası başlattıkları için teşekkür etti. Deniz Feneri Derneği temsilcisi Mesut Altındağ, Pakistan'nın Türkiye'nin zor zamanlarında her zaman yanında olduğunu dile getirerek ilk olarak yardımlara gıda yardımıyla başladıklarını söyledi. Ayrıca Altındağ herkesi Pakistan'nın yanında olmaya davet etti.
Yardımeli Derneği temsilcisi Erdoğan Karacakaya ise yardımların bireysel olarak da yapılması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:"Gıda, su ve ilaç yardımı yaptık, çadır kent kurduk. Prefabrik evler oluşan 40 haneli köy projemiz var. Çalışmalarımız katlanarak hızla devam edecek."
Kimse Yok Mu Derneği temsilcisi Mesut Altındağ da 6 milyar TL yardım topladıklarını ifade ederek TCDD işbirliği ile 29 tır yaldım malzemesi göndereceklerini kaydetti.
İHH temsilcisi Hanefi Sinan ise yardım çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini ve yetim talan çocukların için yetim destekleme projeleri ürettiklerinin altını çizdi.
Cansuyu Derneği temsilcisi Emin Şanver'de acıların paylaşarak çoğalacağını ve bu zor süreçte Pakistan'a yardımların devam etmesi gerektiğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu topladıkları 100 bin liralık beş dernek arasında 20 bin lira şeklinde çekler ile takdim etti.
