Hattat Holding İftar Yemeği Düzenledi

Hattat Holding Hema Endüsti A.Ş. tarafından Bartın'da iftar yemeği verildi. Yemekte, şirketin bölgede yaptığı yatırımlar hakkında bilgi verildi.

Hattat Holding İftar Yemeği Düzenledi
Bartın Saft Otel'de verilen iftar yemeğine AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız, AK Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, Arıt Belediye Başkanı Şahidi Kuşçu, Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Gökser Çağdaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Recep Ünal Çil, Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, TSO Başkan Yardımcısı Hüseyin Akmaz, Hattat Holding Yönetim Kurulu Üyesi İlcim Hattat, Yeni Projeler Direktörü Tolga Tonguç, Hattat Holding Enerji Grubu Başkan Yardımcısı Müdürü Hulki Yakupoğlu, Hema çalışanları, Amasra esnafları, muhtarlar ve misafirler katıldı. İftar yemeği sonrasında konuşan Hattat Holding Yönetim Kurulu Üyesi İçHattat Holding Yeni Projeler Direktörü Tolga Tonguç, bölgede yaptıkları kömür yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Tonguç, "Allah yer altı zenginliği olarak buraya çok güzel kömürler vermiş. Bu kömürlere göre yaptığımız hesaplara göre daha 100 yıl buradayız. İnşallah 100. yılımızı da hep beraber kutlarız. Buradaki yer altı zenginliklerimiz Türkiye'nin yer altı zenginliği, ülkemizin yer altı zenginliği olan taşkömürü metan gazını çıkartıp, ülke ekonomisine katkı sağlamak için can ve başla çalışıyoruz. Tabi bunları yaparken her şey pat diye şipşak olmuyor. Sabır gerekiyor, iltimas gerekiyor, çalışmak gerekiyor. 10 katlı bir binayı diyelim ki 1 yılda yapabilirsiniz ama 3 yüz katlı bir gökdeleni 1 yılda yapma şansınız yok. Ama bittikten sonra bir gökdelen olur. Bizde bu kömüre ciddi yatırım yapıyoruz. İnşallah bittiğinde de binlerce insana istihdam sağlamış olacağız" dedi.
Uzun yıllar Türkiye'nin bir çok önemli şirketinde görev yaptıktan sonra Hattat Holding bünyesine katılan Hulki Yakupoğlu da kömür yatırımları hakkında bilgiler verdi. Hattat Holding Enerji Grubu Başkan Yardımcısı Müdürü Hulki Yakupoğlu, "Aslında kendimi hiç de yabancı hissetmiyorum. Çünkü uzun yıllardır madencilik projelerinde çalıştım. Maden işletmelerinde çalıştım. Hepinizin bildiği gibi dünyanın hemen hemen her maden işletmesinde Bartınlı, Kumlucalı, Gökçebeyli, Çaycumalı hemşerilerimiz mutlaka bulunuyor. Bende yıllardır yörenin insanıyla birlikte çalıştım. Onun için kendimi çok da yabancı hissetmiyorum. Kısaca projemiz hakkındaki duygularımı söylemek istiyorum. Gerçekten heyecan verici bir proje birkaç nedenden dolayı öncelikle zarar ediyor. 'Kapatalım, çürüdü, bitti, öldü' denilen havzaya yatırım yapılıyor olması açısından önemli. Bir kaç milyar dolar mertebesinde bir yatırım yapılıyor olması gerçekten heyecan verici. Şüphesiz ülkemizin kendi yerli kaynakları ile enerji üretimine önemli bir örnek oluşturması açısından da heyecan verici. Bunun için projelerin içerisinde olmaktan gerçekten gurur duyuyorum. İnşallah birlikte sizlerinde desteği ile çok güzel şeyler başaracağımıza da inanıyorum" dedi.
Konuşmaların ardından iftara katılanlar birbirleriyle uzun süre sohbet etti.