Dilipak, Adıyaman'da Konferans Verdi

Vakit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak, Adıyaman'da konferans verdi.

Dilipak, Adıyaman'da Konferans Verdi
Adıyaman Belediyesinin davetlisi olarak kente gelerek Ramazan programları kapsamında Demokrasi Parkında konferans veren Dilipak, Müslümanların yapması gerekenleri sıraladı.
Müslümanlığı yorumlayan Vakit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak:"Düşmanımız için bile rahmet dilemeliyiz. Herkes kendi yaptıklarından sorumludur. Bugün peygamber efendimizin yapmayın dediği şeylerin 3'de 2'sini yapıyoruz ve cennete gideceğiz diyorsunuz. Başörtüsünün takılırken bir mahiyeti yoksa o sadece bir çaputtur. Yusuf İslam ne demiş. Demiş ki; Ben Kur'an-ı Kerim'den önce Müslümanları tanısaydım Müslüman olmazdım. Müslüman'ız diyoruz ama Müslüman gibi hareket etmiyoruz. Filistin'de verdiğimiz
candan fazlasını biz kendi aramızda ki savaşta verdik. Şeytan damarlarımızda dolaşıyor. Onun için euzubillahimineşşeytanirracim diyoruz. Her zaman alan el değil, veren el olmalıyız" dedi.
Dünyanın adaletsiz bir düzen üzerine kurulu olduğunu belirten Dilipak, "Dünyada ki karların yarısını Amerika alıyor. Hindistan ile Çin dünyanın 3'de ikisini oluşturuyor fakat yaşadıkları topraklar Rusya'nın yarısı. Bu adaletsizlikler ortadan kalkmadan terörde bitmez, Ergenekon da. Bunun çözümü parça parça açılımlarla olmaz. Haklar üzerinde pazarlık yapılmaz. Herkes inandığı gibi yaşamalı. Bunun için öncelikle darbe anayasasından kurtulmalıyız. Türkiye'de çok şerefli Türk ve Kürtlerde var, çok şerefsiz
Kürt ve Türkler de var. Referandumda sandığa gideceksiniz. Sandığa giderken vereceğiniz oyların neler değiştireceğini bilmelisiniz. Yani anayasada neler var öğrenmelisiniz. Ben kimseye evet yada hayır oyu kullanın demeyeceğim ama ben evet oyu kullanacağım" dedi.
Öte yandan, konferans sonrası Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Dilipak'a plaket takdim etti.