Korkut, Henemin Açıklaması

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, DDY'ye ait demiryolu veya henzemin geçitlerin sorumluluğunun ne zamandan beri Belediyelere ait olduğu sorusunu sorarak, TCDD Erzurum Gar Müdürü Ahmet Başar'ın da kendi sorumluluklarını başkasına yüklemeye çalıştığını söyledi

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, DDY'ye ait demiryolu veya henzemin geçitlerin sorumluluğunun ne zamandan beri Belediyelere ait olduğu sorusunu sorarak, TCDD Erzurum Gar Müdürü Ahmet Başar'ın da kendi sorumluluklarını başkasına yüklemeye çalıştığını söyledi. Korkut, "Yakutiye İlçe Belediyesi ile DDY arasında bir protokol söz konusu değildir. Protokoller de her zaman hukuki bağlayıcılık taşımazlar. Gar Müdürü medyaya açıklama yapacağına sorunun çözümü için kafa yorsa faydalı olur" dedi.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, fazla personelin kamuya aktarılmasıyla ilgili olarak hizmetlerde bazı aksamalar olduğunu, bunu fırsat bilen bazı çevrelerinde yıkıcı eleştiri için imkan bulduğunu söyledi. Bazı çevrelerin fırsattan istifade ettiğinin alıtını çizerek, yerel Gazetelerde yer bulan "Henzemin Geçit" haberlerinin de bu eleştirilerden biri olduğunu ifade etti. Korkut, "Maalesef Gar Müdürü dahi işini yapmak yerine bizden Henzemin geçit hesabı soruyor" şeklinde konuştu.
DEMİRYOLLARI BELEDİYEDEN Mİ SORULUR
"Gar Müdürünün Kazım Karabekir Belediyesi ile protokolümüz vardı" biçiminde yeralan açıklamasının da maksadını açtığını ifade eden Korkut, Yakutiye Belediyesi ile DDY arasında bir protokolün söz konusu olmadığını söyledi.
Korkut, kurumların aralarında çözmesi gereken meselenin basın organlarına taşınmasının da yanlışlığına vurgu yaptı. Korkut, "DDY Gar Müdürü Ahmet Başar, Kazım Karabekir Belediyesi ile protokolden söz ediyor. Personele eğitim verildiğini anlatıyor. Sonra da Yakutiye Belediyesinin taktiri diyor. Yetkilinin söylediği gibi Yakutiye Belediyesi ile ilgili bir durum yoktur. Gar Müdürü, eleman yetiştirmek suretiyle sorunu çöze biliyorsa Genel Müdürlüğünden talepte bulunur, 3 Erzurumluyu işe alır, yetiştirir ve henzemin geçitte görevlendirir. İşsizliğe de katkı yapmış olur. Yine Gar Müdürü basına yaptığı açıklamada belediye personeline eğitim verdiğini söylüyor. Böyle bir elemandan bilgim yok, personel fazla olduğu için düne kadar personel görevlendirmesi yapıyorduk. Şimdi böyle bir imkanımız yok. Ayrıca giden personel arasında Gar Müdürü'nün yetiştirdiği elemanlar var ise bunları Valilik onayı almak suretiyle aynı yerde görevlendirmelerini yaptırtabilir. Ancak Demiryolları ve Henzemin geçit ile ilgili olarak sorumluluğun ve alınması gereken hertürlü önlemin DDY'ye ait olduğunu unutulmamalıdır" dedi.
Ali Korkut, gazetelerde çıkan haberlerde "henzemin" geçit ile ilgili bütün sorumluluğun kendilerine yüklendiğine bir daha dikkat çekerek bunun bir haksızlık olduğunu söyledi. DDY ve henzemin geçitlerin sorumluluğunun adresinin belediye olmadığını işaret eden Korkut, halkın eleştirisine her zaman açık olduklarını, belirli çevrelerin kışkırtmasının ise kabul edilemeyeceğini söyledi.
Temizlik alanında bazı sorunlar yaşandığını anımsatan Korkut, mevcut çöp alım araçlarında meydana gelen arızalar, hizmet alımı suretiyle istihdam edilenlerin acemiliğiyle birleşmesinden doğan sorunların bir haftaya kadar çözüleceğini söyledi. Yeni çöp araçları kiralayarak eksikliğin giderildiğini belirten Korkut, yeni araçların intikaliyle 1 hafta sonra artık böyle bir sorundan sözedilmeyeceğini ifade etti.