Kırşehir esnafı iftarda buluştu

Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından, şehir esnafına ve protokol üyelerine iftar yemeği verildi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları B

Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından, şehir esnafına ve protokol üyelerine iftar yemeği verildi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanlığı tarafından Şehri Gül Düğün Salonunda iftar yemeği verildi. Yemeğe Vali Ufuk Erden, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Osman Uçar, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Milletvekilleri Mikail Arslan, Abdullah Çalışkan ve Metin Çobanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çağlayan, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, Emniyet Müdürü Osman Öztürk, TSO Meclis Başkanı Zafer Çam, TSO Başkanı Müfit Göçen, Ak Parti İl Başkanı Muzaffer Aslan, CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin, MHP İl Başkanı Cemil Cahit Pişkin, Ahi Baba Mustafa Karagüllü, odaların temsilcileri, daire müdürleri, bankaların müdürleri, esnaf ve sanatkarlar ile basın mensupları katıldı.

Yemekte konuşan KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, Kırşehir'in Ahiliğin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında büyük mesafe kat ettiğini belirterek, " Anadolu'nun güzide şehri Kırşehir, Ahiliğin merkezi olmuş ve son yıllarda yapılan kutlama ve etkinliklerle hem ülke içinde hem de ülke dışında isminden sıkça söz ettirmektedir. Ahiliğin yaşatılması ve Ahi Evran'a yakışır kutlanmasında emeği geçen tüm esnaf ve sanatkarlarımızla Valimize, Milletvekillerimize, TESK, TESKOM ve ilgili bakanlıklarımıza teşekkür ediyorum. İftar yemeğimize uzaklardan gelerek teşrif eden tüm oda başkanlarımıza, genel başkanlarımıza ve konuklarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor, Ramazan-ı Şerif'in esnaf ve sanatkarlarımıza huzur ve bereket getirmesini diliyorum " dedi.

Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ahi diyarında bulunmaktan ve Ahi esnaf ile aynı havayı teneffüs etmekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, " Kırşehir benim için ayrı bir öneme sahip. Ahi kenti bu şehir benim için ve tüm esnaflarımız için son derece önemli şehir. Ahilik kutlamalarına sürekli katılıyor ve burada olmaktan dolayı büyük mutluluk yaşıyorum. Kırşehir'i öyle özümsedik ki şu anda bu iftarda buluşan çoğu esnafımızı tanıyorum. Burada birçok esnaf ve sanatkâr ile dost olduk ve hasletlerimiz var. Kırşehir'i seviyoruz ve değer veriyoruz. Bunu herkesin bilmesini istiyoruz " dedi.

Konuşmaların ardından KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk tarafından iftar yemeğine katılımından dolayı TESK Başkanı Bendevi Palandöken'e Osmanlı Tuğrası hediye edilirken, yemeğe katılımın her yıl olduğu gibi bu yıl da yüksek olması dikkat çekti.