Başbakan Yardımcısı Arınç: Terör örgütünü muhatap almak en büyük zillettir

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terör örgütü ile konuşmanın, onları muhatap almanın bu dünyanın en büyük zilleti olduğunu belirtere

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terör örgütü ile konuşmanın, onları muhatap almanın bu dünyanın en büyük zilleti olduğunu belirterek, "Hiçbirimiz buna tenezzül etmeyiz, hiçbirimiz böyle bir rezaleti işlemeyiz. Ben 'evet' yada 'hayır' için kiminle pazarlık yapabilirim? Bana inanmayacaksınız da dağda yüzlerce insanın katili olan bir alçağın sözüne mi inanacaksınız? Bu kadar yalan bir iftira olmaz." dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, partisince düzenlenen 'Referanduma evet' mitingine katılmak üzere geldiği Gümüşhane'de Vali Enver Salihoğlu'nu ziyaret etti. Beraberindeki heyetle birlikte Vali Salihoğlu'ndan brifing alan Arınç'a Vali Salihoğlu tarafından Osmanlı döneminde Gümüşhane'de basılmış paraları sembolize eden bir plaket hediye edildi. Valilik ziyaretinin ardından Atatürk Caddesi'nde vatandaşlara seslenen Arınç, referandumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

AK parti olarak ayakta olduklarını belirten Bakan Arınç, "Onlar millete hizmet etmektense kendi çıkarlarını düşündüler. Milleti değil başkalarını dinlediler. Ya omuzu kalabalıkları dinlediler ya başkalarına kulak verdiler. Millete tepeden baktılar, cezalarını da buldular." ifadelerini kullandı.

Kendilerinden önce yapılan anayasa değişikliklerine kimsenin ses çıkarmadığını, söz söylemediğini, fakat şimdi kalkıp 'Bu anayasa değişti eyvah öldük, bittik mahvolduk' diyenlerin yalan söylediğini belirten Arınç, "Devlet Bahçeli'nin ortağı olduğu koalisyon hükümeti 2002 döneminde anayasanın 35 maddesini değiştirdi. Bu maddeler içerisinde idam cezasının kaldırılmasından DGM'lerin kaldırılmasına kadar her şey vardı. Sen şimdi 35 maddeyi değiştirirken ben sana bir şey demedim de ben 26 maddeyi değiştirirken sen neden 'memleket bölündü, parçalandı' diyorsun. Korkma bu memleket ne bölünür, ne parçalanır." şeklinde konuştu.

ANAYASA MAHKEMESİ, SANDIĞI MİLLETİN ÖNÜNE KOYDU

Bütün milletvekillerinin gecelerini gündüzlerine katarak yaptıkları çalışmanın ardından, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne iptal davası açtığını, CHP'nin beklentisinin iptal olduğunu fakat Anayasa Mahkemesi'nin yapılan işin anayasaya uygun olduğunu söylediğini ifade eden Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP'yi kapı dışarı etti, sandığı milletin önüne koydu. Anayasa Mahkemesi'de anayasa aykırıdır demediğine göre CHP sen niye buna karşı çıkıyor, niçin hayır oyu kullanılsın diyorsun? Sonra sen her yerde söyledin. Baykal ve Kemal bey ne dedi? '24 maddesi çok güzel, kaymaklı kadayıf gibi. Şu iki maddeyi çıkarın da biz de bunlara oy verelim' demediler mi? Dediler. O iki madde onlara göre anayasaya aykırı idi. Anayasa Mahkemesi de 'anayasaya aykırı değil' dedi. A Kemal beyciğim, şimdi sen bütün gönlünün huzuru ile koşa koşa gitmen ve 'evet' oyu kullanman gerekmez mi? Gerekir. Niye hayır diye ısrar ediyorsun. Peki neden hayır oyu vereceğinize dair ikna edici cevap veremiyorsunuz? Söyledikleri karamela manisi gibi, 'Hayırda Hayır Vardır, sizde hayır oyu kullanın."

YENİ FERHAT SARIKAYA'LAR OLMASIN

Konuşmasında 12 Eylül'de halkoyuna sunulacak anayasa değişikliği paketindeki 26 madde hakkında vatandaşlara bilgiler aktaran Arınç, yeni Ferhat Sarıkaya'lar olmaması, namuslu hakim ve savcıların siyasi sebeplerle veya birilerinin zorlamasıyla mesleğinden atılmaması için, atılırsa da hakkını araması için yola çıktıklarını kaydetti.

Konuşması sık sık 'Gümüşhane seninle gurur duyuyor' sloganları ile kesilen Arınç, her partinin tabanının ter temiz insanlar olduğunu fakat siyasi kavga isteyen liderlerin 'hayır' kampanyası yürüttüklerini, hakaret ettiklerini ifade eden Arınç sözlerini şöyle sürdürdü: "Hatta şerefe, namusa ilişecek sözler söylüyorlar. Bizim gibi çok şükür anası atası belli, memleketi, kalbi, vicdanı belli insanlara bile sıkılmadan, utanmadan, terör örgütü ile pazarlık yapmışlardır diyerek iftira atabiliyorlar. Terör örgütü ile pazarlık, konuşmak, onları muhatap almak bu dünyanın en büyük zilletidir. Hiçbirimiz buna tenezzül etmeyiz, hiçbirimiz böyle bir rezaleti işlemeyiz. Ben 'evet' yada 'hayır' için kiminle pazarlık yapabilirim? Bana inanmayacaksınız da dağda yüzlerce insanın katili olan bir alçağın sözüne mi inanacaksınız? Bu kadar yalan bir iftira olmaz."

Arınç'ın konuşmasının ardından AK Parti İl Başkanı Yusuf Özgün tarafından kendisine gümüşten yapılan ayyıldız şeklindeki kalemlik ve kalemi ile kravat iğnesinin yanı sıra üzerine 'Kararımız Evet' yazılı pestil ve Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran tarafından 'Zilli Kilim' hediye edildi.

Arınç, Gümüşhane temasları kapsamında akşam saatlerinde Belediye Başkanı Mustafa Canlı'yı ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek. İftarı Gümüşhane'de açacak olan Arınç, yatsı namazının ardından vatandaşlarla sohbet edecek.