Atso Ağustos Ayı Meclis Toplantısı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Anayasa değişikliği referandumu nedeniyle siyasi gerilimin arttığını, iş dünyasının ülkede gerginlik istemediğini söyledi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Ağustos ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Çetin Osman Budak, Anayasa değişikliği referandumu nedeniyle siyasi gerilimin arttığını, siyasi parti liderlerinin Anayasa değişikliği referandumu tartışmalarındaki üsluplarının gerginliği arttırdığını, iş dünyasının ülkede gerginlik istemediğini söyledi.
Siyaset adamlarının topluma örnek olma yerine kavga ettiği ifade eden Budak, "Ama terör örgütü Kandil'de pervasızca ültimatom veriyor, birileri çıkıyor Türk bayrağının yanına bayrak çekmekten bahsediyor, özerklik taleplerini dile getiriyor. Bu ortamda demokrasi kültürünün nasıl gelişeceği, önümüzdeki 10-20 yılda ülkemizin ve ekonominin nerede olacağı konuşulmalıdır" diye konuştu.
Pakistan'ın çok büyük bir felaket yaşandığını belirten ATSO Başkanı Budak, "Bu felekatler de 2 bine yakın insan yaşamını kaybetti. Binlerce insan kayıp. Pakistan halkı Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda Türkiye'ye yardımda bulundu. Pakistan'da büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Hükümet geçtiğimiz günlerde 10 milyon dolar yardımda bulunacağını açıkladı. ATSO olarak biz de 50 bin lira ile bir kampanya başlatıyoruz" dedi.
Geçtiğimiz günlerde Antalya'nın sorunlarını aktarmak ve çözüm bulmak için Ankara'da iktidar ve muhalefet parti liderleriyle görüşmeler yaptıklarını aktaran Budak, TOBB olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ettiklerini ve sorunları ilettiklerini söyledi.
Antalya'da SGK'ya kayıtlı 400 bine yakın işçi, 50 bine yakın memur statüsünde, 140 bine yakın esnaf, tüccar ve tarım üreticisi çalıştığını belirten Budak, SGK verilerine göre Antalya'da sigortalı çalışanların ortalama günlük kazancının özel sektörde 35 lira olduğunu, kamu ile birlikte bunun 37,5 lira civarında olduğunu söyledi.