Ankaralı iş adamlarından 12 Eylül referandumuna 'evet'

Ankara İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ANKİSAD) Başkanı Harun Akça, ülkenin refahı ve demokratikleşmesi adına 12 Eylül'de oylanacak anayasa değişi

Ankara İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ANKİSAD) Başkanı Harun Akça, ülkenin refahı ve demokratikleşmesi adına 12 Eylül'de oylanacak anayasa değişiklik paketine Ankaralı işadamları olarak 'evet' diyeceklerini açıkladı.

ANKİSAD'ın Keçiören Tarihi Ankara Evi'nde düzenlenen geleneksel iftar yemeğine TUSKON Başkan Yardımcısı ve ANFED Başkanı Doğan Kaynak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Başkanı Galip Demirel, Keçiören, Yenimahalle ve Pursaklar kaymakamları ile Senegal ve Tunus'un Ankara Büyükelçileri ile çok sayıda iş adamı katıldı.

ANKARALI İŞADAMLARI PAKETE EVET DEDİ

İftar yemeğine ev sahipliği yapan ANKİSAD'ın genç Başkanı Harun Akça, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, TUSKON/ANFED bünyesinde faaliyet gösteren iş adamları derneği olarak başlıca amaçlarının, istihdam ve üretime katkı sağlayarak ülkenin ekonomisini güçlendirmek olduğunu aktardı.

İş adamları olarak kendilerine düşen başka bir görevin daha bulunduğunu söyleyen Akça, 12 Eylül'de millet önüne konulacak sandıkta, ülkenin geleceği ve ekonomik büyümesinin devamı için ''evet'' diyeceklerini açıkladı. Akça'nın referandumda evet diyeceklerini açıklaması salonda bulunan işadamları tarafından da büyük bir destek gördü.

BBP YÖNETİCİSİ: EVET DEMEK İÇİN 12 EYLÜL'Ü HATIRLAMAK YETERLİ

BBP Genel Başkanı Tunç ise yaptığı konuşmada, niçin anayasa paketine destek verdiklerini anlatarak, ''12 Eylül manzaraları karşımıza geldiği için evet diyoruz. Bu ülkenin menfaatine bir paket olduğu için evet diyoruz'' dedi. Tunç, ülke menfaatine kim ortaya bir şey koyarsa onun yanında olduklarını söyleyerek, ''Kimden geldiği önemli değil. Önemli olan ülkenin yararına olması. Bizde bunu gördüğümüz için evet diyoruz.'' şeklinde konuştu.

ANKARALI İŞ ADAMLARI PAKİSTAN İÇİN HAREKETE GEÇTİ

TUSKON Başkan Yardımcısı ve ANFED Başkanı Kaynak ise Pakistan'daki sel felaketine dikkat çekerek, iş adamları olarak kardeş ülke Pakistan'a yardım konusunda seferberlik başlattıklarını söyledi.