Yurtta yol durumu

Kara yollarının çeşitli kesimlerinde sürdürülen yapım, bakım ve onarım çalışmalarından dolayı ulaşıma kontrollü olarak izin veriliyor.

Kara

Kara yollarının çeşitli kesimlerinde sürdürülen yapım, bakım ve onarım çalışmalarından dolayı ulaşıma kontrollü olarak izin veriliyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Gümüşova-Gerede Otoyolu Bolu Dağı Tüneli'ndeki elektro-mekanik tesisatlar ve jet fanların bakım işleri nedeniyle Ankara-İstanbul istikametinde 07.00-19.00 saatleri arasında ulaşımın tek şeritten kontrollü olarak gerçekleştirileceği bildirildi.

Anamur-Kaledran yolunun 35-36.'ıncı kilometrelerinde (TOKİ Evlerinden sonra) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 15.00-16.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.

Anadolu Otoyolunun Yeniçağa-Çaydurt kavşakları arasında sürdürülen termoplastik yol çizgi çalışmaları nedeniyle 31 Ağustos'a kadar Ankara-İstanbul ve İstanbul-Ankara istikametlerinde ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanacak.

Söğüt-Korkuteli-Antalya yolunun 9-11'inci kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle bugün, çarşamba ve cuma günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak

Aliağa-İzmir yolunun 12-15'inci kilometreleri arasındaki Hacıömerli mevkisinde yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak gerçekleştirilecek.

Karacabey-Bursa yolunun 20-25'inci kilometreleri arasındaki yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım, Bursa-Karacabey yönünden iki yönlü olarak veriliyor.

Anadolu Otoyolu Kurtköy Kavşağı-E5 Yolu Pendik Tersane Kavşağı arası bağlantı yolu ve yan yollar inşaatı işinde Formula Yolu-Tepeören il yolunun otoyol üzerine gelen kiriş montajı çalışmaları nedeniyle 25 Ağustos'a kadar 23.00-06.00 saatlerinde ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanacak.

Ulukışla-Pozantı yolunun (Konya-Ereğli ayrımı-Kardeşgediği-Ulukışla arası) 0-19'uncu kilometreleri arasındaki yapım çalışmaları nedeniyle yol tamamen trafiğe kapalı olup ulaşım otoyol üzerinden gerçekleştirilecek.

Mekece-Bozüyük yolunun 3'üncü kilometresindeki alt geçit dolgularında meydana gelen oturmaların giderilmesi için yapılacak çalışmalar nedeniyle 29 Ağustosa kadar sağ ve sol taşıma yolları trafiğe kapatılarak, ulaşım kavşak yan yolları üzerinden verilecek.

Osmancık-Gümüşhacıköy yolunun 4-5'inci kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bir saatlik aralıklarla kesilerek kontrollü olarak sağlanacak.

Şırnak-Hakkari yolunun 62'inci kilometresinde (Ortabağ-Çığlı) Çetintepe Barajı Servis Yolu inşaatı nedeniyle her gün 08.00-18.00 saatleri arasında yol belirli aralıklarla trafiğe kapatılacak.

Bartın-Safranbolu-Karabük yolunun 17-22'inci kilometreleri arasında DSİ tarafından yapılan Kirazlıköprü Barajı inşaatı nedeniyle 08.00-18.00 saatleri arasında ulaşım aralıklı olarak sağlanacak.

Niksar-Reşadiye yolunun 12-14'üncü kilometreleri arasında bölünmüş yol yapım çalışmaları nedeniyle 07.00-12.00 ile 13.00-18.00 saatleri arasında ulaşım aralıklarla kesilerek kontrollü olarak verilecek.

Açıklamada, kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması, zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulması, aşırı yağış alan yörelerde ani heyelan ve çökme olaylarına karşı dikkatli olunması istendi.