Türkiye'den Kıbrıs'a E- Devlet Protokolü

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, e- devlet uygulamalarını Kıbrıs'ta yaygınlaştırmak için bir protokol imzaladıklarını anlatarak "Türkiye'de ne uygulama varsa Kıbrıs'da da olacak" diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek Kıbrıs'a e devlet protokölünün imza törenine katıldı. Törende konuşan Yıldırım, KKTC'de gerçekleştirilen e-devlet yatırımlarına ilişkin bir protokol imzaladıklarını hatırlatarak bu uygulamayı KKTC'de yaygınlaştıracaklarını ifade etti. Yıldırım, e-devlet uygulamasının Türkiye'de 18 Aralık 2008 tarihinde başlatıldığını öne sürerek, "Türkiye'de ne uygulama varsa Kıbrıs'da da olacak" dedi. Yıldırım, e-devlet çalışmasının Türksat
tarafından yapılacağını belirterek planlanan kapsam içinde yapılacağını söyledi.
Devlet Bakanı Cemil Çiçek de konuşmasında, Türkiye'nin milli meselesi Kıbrıs'a iktidarları döneminde desteğin her yıl giderek arttığına dikkat çekerek 2009 yılında 400 milyon dolar, 2010 yılında 600 milyon dolar yardım yapıldığını söyledi. Hükümet olarak her alanda Kıbrıs'ın ihtiyaçlarını karşıladıklarını anlatan Çiçek, şöyle konuştu: "Türkiye'den Kıbrıs'a su götürme projesi var ihalesi yapıldı. Ayrıca, KKTC'ye elekirik verilmesi konusunda çalışıyoruz."
Bir gazetecinin, 'Eskişehir Emniyet Müdürü Avcı'nın kitabındaki iddialarla ilgili ne söylemek istersiniz?' sorusuna Cemil Çiçek, "Dün bir televizyon kanalında söylemiştim. Dünden itibaren değişen bir şey yok. Batı cephesinde değişen bir şey yok" karşılığını verdi.