Referanduma Doğru

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Anayasa değişikliğinde, vatandaşların oy kullanırken AK Parti Hükümetinin yıkıcı icraatlarını, yolsuzlukları, adaletsizlikleri göz önünde bulundurmaları gerektiğini ifade ederek, "AKP'den memnun olan 'evet', memnun olmayan 'hayır' versin" dedi

Referanduma Doğru
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Anayasa değişikliğinde, vatandaşların oy kullanırken AK Parti Hükümetinin yıkıcı icraatlarını, yolsuzlukları, adaletsizlikleri göz önünde bulundurmaları gerektiğini ifade ederek, "AKP'den memnun olan 'evet', memnun olmayan 'hayır' versin" dedi.
Tankut ve Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği'ni ziyaret etti. Tankut ve Erdoğan, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kamil Köse ve bağlı sendikaların şube başkanları ile gündeme ilişkin sohbet etti. Tankut, yaptığı değerlendirmede, 8 yıldır iktidarda olan AK Parti'nin halkı açlığa, yokluğa mahkum ettiğini, aynı dönemde milli birlik ve bütünlüğün çok ciddi şekilde zedelendiğini, ülkenin uçurumun kenarına getirildiğini ifade etti. Böyle bir süreçte yapılan Anayasa değişikliğinde, vatandaşların oy kullanırken AK Parti Hükümetinin yıkıcı icraatlarını, yolsuzlukları, adaletsizlikleri göz önünde bulundurmaları gerektiğini söyleyen Tankut, "AKP'den memnun olan 'evet', memnun olmayan 'hayır' versin" dedi.
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kamil Köse ise Anayasa değişiklik paketiyle ilgili AK Parti Hükümetinin halkı aldattığını ileri sürdü. Grevli toplu sözleşmenin bir bütün olduğunu ancak sadece toplu sözleşme söyleminin bir şey ifade etmediğini anlatan Köse, "Bize, üzerine bal sürülmüş zehiri yutturmak istiyorlar ama yutmayacağız. Bu değişiklik paketinde adaletten yana, üniter devletin korunmasından yana, halkın gerçek sorunlarından yana bir şey yok. Bu bir aldatmaca ve bir oyundur. O nedenle oyumuz 'hayır' olacaktır. Bütün kamu çalışanlarını da 'hayır' oyu vermeye çağırıyoruz" ifadesinde bulundu.
MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan da, referanduma yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çok sıkı ve yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirten Erdoğan, bunları kamuoyu ile paylaşmadıklarını bildirdi. Erdoğan, "Başta genel merkezimiz olmak üzere, milletvekillerimiz ve teşkilatımız büyük bir seferberlik halindedir. Ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü bozmayı amaç edinmiş ihanet şebekelerine ne Adana'yı ne de Türkiye'yi teslim etmeyeceğiz" diye konuştu.