Orman yangınına rağmen oruç tutmaya devam ettiler

İzmir'in Bergama ilçesinde önceki gün çıkan orman yangınında, ilk belirlemelere göre 600 hektarlık alan yok oldu, iki köy boşaltıldı. Yukarı ve Aşağı

İzmir'in Bergama ilçesinde önceki gün çıkan orman yangınında, ilk belirlemelere göre 600 hektarlık alan yok oldu, iki köy boşaltıldı. Yukarı ve Aşağı Ilgındere köylerinde oturan yaklaşık 250 kişi, güvenlik sebebiyle Göçbeyli beldesine taşındı. Belde sakinleri mağdur köylülere kapılarını açarken niyetli olanlara iftar ve tekrar niyetlenecekler için sahurda yemekleri hazırladılar. Yangına rağmen oruçlarını bırakmayan köylüler, kendilerine gösterilen ilginin çok güzel ve takdire şayan olduğunu belirtti.

Kendi imkanlarıyla 25 kişiyi misafir ettiklerini, diğerlerini de belde sakinlerinin aralarında paylaştığını aktaran Göçbeyli Belediye Başkanı İsmail Işık, "Yaklaşık 250 kişiyi, güvenlik sebebiyle beldemizde misafir ettik. Bunları kendi aramızda paylaştık. Bir kısmı dışarıda yattı. Onlar için camiden halı, evlerden battaniye getirdik. Yemek verdik, niyetli olanlara iftar ve sahur için yemek hazırladık. Sonuçta bu bir afet, aynısı bizim başımıza gelse onlar da bize kucak açardı. Çoğunluğu orucunu tutmaya devam etti." dedi.

Yukarı Ilgındere Köyü Muhtarı Rahmi Biber ise kendileri istememelerine rağmen köylerinin güvenlik sebebiyle boşaltıldığını söyledi. Evlerinde ciddi bir hasar oluşmadığını ancak zeytinlik ve tarlalarının büyük çoğunluğunun yandığını kaydeden Muhtar Biber, "Saat 01.30 civarında beldeye gidebildik. Sağolsunlar, bizi misafir ettiler. Oruç tutanlar için yemek hazırladılar. Şu an için yanan evimiz yok ama ufak tefek hasarlı birkaç ev var. Daha çok tarla ve zeytinliklerimiz yandı. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileriyle arazi taraması yapıp hasar tespit çalışmalarına başlayacağız." şeklinde konuştu.

Bergama Kaymakam A. Ertan Yücel de yangınla birlikte boşaltılan köy sayısının beş olarak duyurulduğunu, doğrusunun ise iki olduğunu söyledi. Yanan ev bulunmadığını ancak ufak tefek hasarlar olduğunu, ayrıca tarım arazilerinin büyük çoğunluğunun yandığını aktaran Kaymakam Yücel, iki köyün güvenlik sebebiyle Göçbeyli beldesine taşındığını ifade etti.

Yangının çıkış sebebinin henüz belirlenemediğini kaydeden İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri de soğutma çalışmalarının devam ettiğini, yangına 41 arazöz, 10 yer ekibi, 10 dozer, 10 su tankeri, 10 helikopter, 46 teknik eleman, 2 amfibi uçak ve 500 orman işçisinin katıldığı belirtti.