Artan üretim, lojistik merkezi ihtiyacı doğurdu

Kahramanmaraş Valiliği'nin, Türkoğlu ilçesinde Devlet Demir Yolları Lojistik Merkezi kurulması için, Ulaştırma Bakanlığı, TCDD Genel Müdürlüğü ve TCDD

Kahramanmaraş Valiliği'nin, Türkoğlu ilçesinde Devlet Demir Yolları Lojistik Merkezi kurulması için, Ulaştırma Bakanlığı, TCDD Genel Müdürlüğü ve TCDD 6'ncı Bölge Müdürlüğü'ne çalışma başlatılmasına yönelik yaptığı teklife olumlu yanıt geldi.

Kahramanmaraş'ta, son zamanlarda, Valilik tarafından, demiryolu taşımacılığının artırılmasına yönelik ciddi adımlar atılmaya başlandı. İlde tekstil, çelik eşya, çimento gibi birçok alanda yapılan yatırımlar ve artan üretim sonucunda İskenderun ve Mersin limanları arasında da demiryolu taşımacılığının artmaya başlaması, Lojistik Merkezi kurulması ihtiyacını ortaya çıkardı.

Kahramanmaraş Valiliği de merkez ihtiyacını ortaya çıkaran bu durum karşısında gerekli girişimleri başlattı.

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Türkoğlu'nda Devlet Demir Yolları'na ait, yatırıma müsait bir arazinin olması, bölgenin Organize Sanayi Bölgesi'ne yakın olması ve bunun yanı sıra Hatay ve Kilis'teki sınır kapıları ile Ortadoğu pazarlarının yakınlığının, burada istenilen merkezin kurulmasını daha cazip hale getirdiğini belirtti. Bu kapsamda da Ulaştırma Bakanlığı başta olmak üzere, TCDD Genel Müdürlüğü ve 6'ncı Bölge Müdürlüğü'ne bu konu hakkında çalışma başlatılması teklifinde bulunduklarını açıklayan Tanılır, talebin değerlendirildiğini, çalışmalara da başlandığını aktardı. Tanılır, il için büyük önem arz eden bu konunun gündemde tutulacağını belirtti.