Tunceli'de çatışma: 1 asker yaralı

Tunceli'de güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 asker yaralandı.

Tunceli'de çatışma: 1 asker yaralı
Tunceli'nin Pertek İlçesi'ne bağlı Ardıç ve Dere Köyü arasında tespit edilen 2 ayrı PKK'lı grubunun etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgeye sevkedilen güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Sabah saatlerine kadar devam eden çatışmada 1 asker yaralandı.

Ardıç Köyü yakınlarında arazide bulunan Hozat 51'inci Motorize Piyade Tuğayı'na bağlı askerler, saat 23.00 sıralarında, PKK'lı 2 grupla karşılaştı. 6 kişilik PKK'lı gurubu Dere Köyü yakınlarında, 5 kişilik ikinci gurup ise Ardıç Köyü yakınlarında tespit edildi. Güvenlik güçleri PKK'lı gruplara teslim olmaları çağrısında bulundu. PKK'lılar bu çağrıya ateşle karşılık verince çatışma çıktı. PKK'lıların açtığı ilk ateş sırasında 1 güvenlik görevlisi yaralandı.

Sabah saatlerine kadar aralıklarla yaşanan çatışma sonrası sığ ormanlık alana doğru kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için gece saatlerinde bölgeye Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan 2 Kobra helikopteri sevk edilerek PKK'lıların kaçtığı 2 ayrı güzergah, defalarca bombardıman altına alındı. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan gece görüş özelliğine sahip Sikorsky helikopterleri de Tunceli merkezden ve Hozat 51'inci Motorize Piyade Tuğayı'ndan aldıkları çok sayıda özel eğitimli komandoları, PKK'lıların kaçış güzergahlarındaki hakim tepelere indirdi. Bölgeye sabah saatlerinde de çok sayıda asker sevk edilirken, bölgedeki hava destekli operasyonlar devam ediyor.

Çatışmanın başlamasıyla birlikte, Pertek ile Hozat İlçesi'ne giden tüm yollar güvenlik güçleri tarafından tutularak kontrollü geçişlere izin verildi. Yolda arama yapan güvenlik güçleri, kimlik kontrolü yaptıktan sonra araçların geçişlerine izin verdi. Çatışma bölgesine takviye olarak giden 1 zırhlı araca yine Pertek İlçesi'ne bağlı Dere Köyü yakınlarında PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Gvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi sonucu PKK'lılar kaçmak zorunda kaldı.

Çatışmada PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında ayaklarında hafif yaralanan bir asker, helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı askerin durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.