Taşınabilir evler yok satıyor
Firmalar bir yıllık satışı, tek bir yaz sezonu gerçekleştirdi. Pazarın öncü markalarından Nestavilla'nın yöneticisi Özgül Yücel, siparişlerde ciddi artış olduğunu söyledi.

Vefa Group bünyesinde bulunan Nestavilla'nın Kurumsal Satış Yöneticisi Özgül Yücel, nisandan itibaren siparişlerde ciddi artış olduğunu söyledi. Konutların ömrünün 30-35 yılı bulduğunu belirten Yücel, showroomda 10 farklı binayı yakından görme imkanı sunduklarını açıkladı.
ŞANTİYE BİNASI SATANLAR VAR
Piyasada şantiye binalarının da prefabrik konut diye satıldığı eleştirisinde bulunan Yücel, tüketicileri alacakları konutu iyi incelemeleri ve özelliklerini araştırmaları konusunda uyardı. Yücel "Showrooma gelerek ürünlerimizi gören müşterilerimizin izlenimleri baştan sona değişiyor. Çünkü piyasada yaşam konteynerlerinin bile prefabrike konut diye sunulmaya çalışılıyor. Oysa biz bir konutta bulunması gereken estetik ve konfor şartlarından taviz vermiyoruz" dedi.
PRATİK HAZIR KONUT
Nestavilla olarak farkı ortaya koyabilmek için kendilerini "Pratik Hazır Konut" olarak tanımladıklarını anlatan Yücel, talebin her yıl yüzde 20 oranında arttığıını, metrekare fiyatının ortalama 400 lira seviyesinde bulunduğunu söyledi. Yücel "47 ile 156 metrekare arasında projelerimiz var. Fiyatlar 23 bin ile 72 bin TL arasında. Ancak müşteri talebine göre farklı büyüklüklere sahip projeler de üretilebiliyor" dedi.
YAYLAYA DA ÇIKTIK
Türkiye'nin her yerine uygun konut ürettiklerini anlatan Özgül Yücel, en çok Şile, Ağva, Tuzla, Tekirdağ, Çanakkale ve İzmir'e ev kurduklarını belirten Yücel, Samsun yaylalarında bile var olduklarını anlattı.
