Orman Personeline Eğitim

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde dozer, greyder ve arazöz operatörü olarak işbaşı yapan toplam 96 yeni personele, düzenlenen eğitim semineriyle birlikte kendi alanlarında bilgiler verildi.

Orman Personeline Eğitim
Orman Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim etkinliğinde kurum çalışanlarına yapacakları işlerle ilgili teorik bilgilerin yanı sıra genel sağlık ve ilk yardım konularında da pratik bilgiler verildi. Eğitim çalışmasına katılan Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, burada yapmış olduğu konuşmasındaysa; Orman Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'nin en köklü ve güçlü kuruluşlarından biri olduğuna dikkat çekti. Devlet kurumları arasında kurumsallaşmış ve yapısını tamamen oluşturan Orman Genel Müdürlüğü'nde görev yapmanın gurur verici bir şey olduğunu kaydeden Gözükara, "Sizlerle birlikte güzel bir çalışma ortamı oluşturacağız" dedi.
Kuruma yeni personelin yangına müdahale işleri düşünülerek alındığını ve buradaki amacın da yangınla her türlü mücadele edilmesi olduğunu anlatan Gözükara, bu noktada da söz konusu personelin yapacağı için oldukça önemli olduğunu vurguladı. Mustafa Gözükara, bugün gelinen noktada küresel ısınma ve iklim değişiminin olumsuz etkilerine bağlı olarak dünyanın her tarafından sel felaketlerinin yanı sıra orman yangınları ve kuraklıklar yaşandığına işaret etti. Bu sorunun tek çözümünün; yeşil doku ve ormanların arttırılması ve korunmasında yattığının altını çizen Gözükara, bu kapsamda da orman personeline önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü söyledi.
İşe yeni alınan personele, düzenlenen eğitim etkinliğiyle birlikte temel ilk yardım bilgilerinin yanı sıra orman yangınlarıyla yapılacak işlerin genel hatlarıyla anlatılacağını kaydeden Gözükara, eğitimlerin de sürekli olacağını ve personelin bu eğitimlerle de zamanla işine daha hakim bir yapıya kavuşacağına işaret etti. Gözükara, "Sizler dozer, greyder ve arasöz şoförü gibi vasıflarınıza göre işe alındınız. Kurallara uymak öncelikle sizlerin can güvenliğini garanti altına almak içindir. Yaptığımız işlerin de eksiksiz ve hatasız olması için de olmazsa olmaz şartıdır. Bu yüzden kurallara uymanız çok önemli nasıl bizim yükümlülüklerimiz varsa sizler de yükümlülükleriniz var. Bunları yerine getirmediğinizde kanuni yollar devreye girecek" dedi.
Bu durumu arzu etmediklerini ancak işlerin düzgün ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için de hiçbir aksaklığa mahal vermek istemediklerini ifade eden Gözükara, konuşmasını da şöyle sürdürdü:
"Başarılı çalışan arkadaşlarımızı geçmişte hem maddi, hem de teşekkür belgesiyle ödüllendirdik. Sizler buraya gelirken sınava giren diğer arkadaşlarınızdan daha başarılı olduğunuz için seçildiniz ve görevinizi de aynı başarıyla yapacağınıza inanıyorum. İnşallah kazasız belasız bir ortam içerisinde bütün işleri hep beraber göreceğiz."