Kula'da Girişimcilik Projesi Protokolü

Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kula Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında Girişimciliği Geliştirme Protokolü imzalandı.

İmza töreninde protokol ile ilgili bir değerlendirme yapan Kula Esnaf Odası Başkanı Ali Yiğen, "Kula'da yeni girişimci arkadaşlara yardımcı olmak şartıyla başlatacağımız kursun ilk etap ayağı olan 3 kurum arasındaki protokolü yapmak için buradayız. Bizler Kula'yı seviyoruz. Kula'ya hizmet etmek için bu koltuklarda sizin oylarınızla hizmet ediyoruz. Esnaf odası olarak hiçbir ücret talebinde bulunmadık. Biz Kula Belediyesi ve KOSGEB ile bu protokolü hazırlarken eğitimci ücretlerini odamız bünyesinden
karşılayarak esnaflarımıza hizmet etmeyi düşündük. Bu konuda da sizlerden talep ne olursa olsun bizler 1 kurs değil talepler doğrultusunda 10 kursa kadar açmaya hazırız" dedi.
Protokolün ayrıntıları hakkında açıklamalarda bulunan KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi İl Müdürü Recep Özçevik, "Manisa ve ilçeleri olmak üzere bugün Kula Esnaf Odası ve Kula Belediyesi ile birlikte 6. protokolü imzalıyoruz. Kula'da geçen hafta içerisinde Kula Dokumacılar Odası ile bir protokol imzaladık onun neticesinde 29 kişi başvurduğunu bizim yapmış olduğumuz mülakat sonucu 12 kişinin bu kursa katılabileceği hususunda kararın çıkmasına rağmen bizim kurslarımızın kraterlerinin 30 kişi olması nedeni ile
tüm katılımcı esnaflarımızı kursa dahil edeceğiz" diye konuştu.
Özçevik, iş fikri olan vatandaşların odaya 19 Ağustos ile 31 Ağustos tarihleri arasında başvurabileceklerini belirterek 2 Eylül tarihinde mülakatların yapılacağını söyledi.
Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın da, "21. yüzyılın problemi işsizlik bu sıkıntı dünyada da yaşanıyor. Bizler Kula'dan sorumluyuz ortak hedefimiz devletin verdiği imkanlarla işsizliği azaltmaktır ama bunu doğru şekilde kullanmak gerekir. Esnaf, Kula'da kendini yenilemedi hala deden kalma eski teknoloji ile çalışmaya devam ediyor. Esnaf odası ile yapmış olduğumuz bu protokol doğrultusunda açılacak olan kursun genç girişimcilere hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner, "Kula'da birlik beraberliğin güzel örneğini burada yaşıyoruz. Esnaf odamız belediyemiz ve KOSGEB ortaklığında gerçekleştirdiğimiz bu protokolün Kula'mıza hayırlı olmasını diliyorum. Bizler de Kaymakamlık olarak Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü kurum ve kuruluşlarımızla ortak projeler üreterek Kula'mızın kalkınması için çalışmaları sürdürüyoruz. Bu çalışmalarda da epeyce yol kaydettik ve başarılı sonuçlar elde ettik" şeklinde konuştu.
Konuşmalarının ardından taraflar arasında protokol imzalandı.