Güvel'den Agiad'a Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Adana'nın sorunlarına sivil toplum örgütleriyle birlikte çözüm yolu bulunmasından yana olduğunu belirtti.

Güvel'den Agiad'a Ziyaret
Adana Genç İşadamları Derneği'ni (AGİAD) ziyaret ederek başkan Ümit Onatça ile birlikte yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Güvel, Adana'de sanayiden tarıma, spordan siyaset dünyasına kadar birçok alanda üzüntü verici gerileme yaşandığını vurguladı. Eskilerin örnek kenti Adana'nın bu özelliğini kaybettiğini söyleyen Güvel, sıkıntıları tüm Adanalılar'ın birlikte yaşadığını kaydetti.
Bir tarafta Seyhan diğer tarafta Ceyhan nehri olmasına karşılık tarım topraklarının tamamının sulanamadığını hatırlatan Güvel, "Tarım sektöründe Adana'nın en önemli kaynağı olan suyumuzun ancak yüzde 40'ını kullanabiliyoruz. Narenciye, mısır, pamuk, buğday ve daha birçok üründe dünyanın gelişmiş ülkeleriyle aynı verimi almamıza rağmen pazarlama sorunu nedeniyle çiftçimiz büyük sıkıntı yaşıyor. Beyaz altın diyarında pamuğun ekim alanı oldukça düştü. En fazla işsizi bünyemizde barındırır olduk. Siyasette de geriye gidiyoruz" diye konuştu.
Siyasetin Türkiye'ye yön verdiğini belirten, dürüst, genç ve başarılı insanların kenti ve ülkesi için siyasete girmesi gerektiğinin altını çizen Güvel, şunları söyledi:
"Fırsat buldukça Adana'daki sivil toplum örgütlerini, odaları, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerini ziyaret ediyorum. Konuşmalarımda kaliteli siyasetin önemine vurgu yapıyorum. Kaliteli insanların siyasete girmesi halinde başta Adana olmak üzere Türk siyasetine de kalite geleceğine inanıyorum. Çünkü ülkemizin çağdaş geleceğini dürüst siyasetçiler şekillendirecek. Adana'da birlik-beraberlik eksikliğimiz var. Birçok atanmış ve seçilmişin birbiriyle kavgalı olduğu bir kentte sağlıklı bir kent oluşturma şansımız olmaz. Adana'ya ve ülkemize sahip çıkmak zorundayız."

ONATÇA: "ŞANSIMIZI İYİ KULLANMALIYIZ"
AGİAD Başkanı Ümit Onatça ise Güvel'in ziyaretinden dolayı mutlu olduklarını belirtti. Milletvekilleri ile sık sık bir araya gelememekten yakınan Onatça, "Gönül, bu tür toplantıları parti ayrımı gözetmeksizin diğer milletvekilleriyle de yapmak istiyor" dedi. Adana'nın en büyük sorununun bir araya gelememek olduğunu kaydeden Onatça, şöyle konuştu:
"Bence bugünkü toplantı önemli. Birilerinin öncü ve yol gösterici olması lazım. Bu anlamda yapılacak işbirliğine her zaman hazırız. Yeni dönem sivil toplum kuruluş yöneticilerinin sağduyulu insanlardan oluştuğunu gözlemliyoruz. Yaptıkları açıklamalar da olumlu. Vali İlhan Atış ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da Adana için bir şans olarak değerlendirilmeli. Bu şansı da Adanalılar olarak bizler iyi yönde kullanmalıyız. Tüm olumsuzluklara rağmen bizler Adana için büyük umut taşıyoruz."
AGİAD'ın yaptırdığı ilköğretim okulu ile birlikte spor okulunun da çocuk ve gençlerin eğitimine katkı sunduğunu belirten Onatça, gerçekleştirdikleri yurtdışı seyahatlerinde Adana'ya iş bağlantılarıyla döndüklerini, işsizliğin azaltılmasında fayda sağlayacağına inandıkları Avrupa Birliği projelerini Adana'ya kazandırmak için yoğun çaba sarfettiklerini de sözlerine ekledi.
Görüşmede AGİAD Yönetim Kurulu üyelerinin tamamının yanısıra İnşaat Mühendisi Cevdet Baskın, İnşaat Yüksek Mühendisi Cem Baskın ve Makina Mühendisi İlker Cem Güvel de hazır bulundu.