Chp'li Güvel: 'Adana Eğitimde Geriledi'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Adana'nın AK Parti iktidarları döneminde eğitimde gerilediğini ileri sürdü.

Chp'li Güvel: 'Adana Eğitimde Geriledi'
CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte Eğitim-İş Sendikası Adana Şube Başkanı İsa Kayadan'ı ziyaret eden Güvel, "AKP iktidarlarının uyguladığı politikaları sonucu öğretmenin saygınlığı da yara aldı" dedi.
Öğretmenlerin daha iyi şartlarda yaşatılması gerektiğini vurgulayan Güvel, şunları söyledi:
"Bu kadar baskıya rağmen onurunu korumaya çalışan öğretmenlerimizi kutluyorum. Açıklanan sınav sonuçları Adana'nın eğitimde gerilediğini göstermektedir. Adana bunu hak etmiyor. Adanalı buna layık değil. Siyasal iktidarlar bu hale getirdi."
Eğitimdeki durumu rakamlarla açıklayan Milletvekili Güvel, "Böyle bir yapı içerisinde 12 Eylül'de referanduma gidiyoruz. Adanalıya neden 'hayır' dememiz gerektiğini anlatıyoruz. AKP iktidarının Türkiye'yi ne getirdiğini anlatıyoruz. Sandıktan evet çıkarsa, Türkiye'nin nerede konumlanacağı tartışması başlayacaktır. İnşallah hayır hedefinde başarılı oluruz" diye konuştu.
CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar da, ülkenin temek sorununun eğitim olduğunu vurgulayarak, "Öğretmenlerin cumhuriyet için önemi büyüktür. Atatürk, 'Gelecek nesiller sizin eseriniz olacaktır' demiş. Ama öğretmene değerini vermeyen bir zihniyet ülkeyi yönetiyor. Öğretmenler, laik demokratik cumhuriyetin geleceğine sahip çıkmalıdır. Bulunduğumuz süreçte herkese görev düşüyor" şeklinde konuştu.
Eğitim-İş Adana Şubesi Başkanı İsa Kayadan ise, "Her şeyi bırakıp referanduma çalışmalıyız. Hayır kampanyanıza destek veriyoruz" dedi.