Başbakan Erdoğan'ı duygulandıran not

Başbakan Erdoğan referandum mitingi için geldiği Kayseri'de İsrail askerleri tarafından öldürülen Furkan Doğan'ın ailesini de ziyaret etti.

Başbakan Erdoğan'ı duygulandıran not
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erkilet Havaalanı içhat terminalinin açılışı ve Referandum'a evet mitinği için geldiği Kayseri'de, kızı Sümeyye ile birlikte İsrail askerleri tarafından öldürülen Furkan Doğan'ın ailesini de ziyaret etti. Ahmet Doğan, Başbakan'ın Furkan'ın Marmara Gemisi'sinde yazdığı notları okurken duygulandığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kayserispor Tesisleri'ndeki iftar yemeğinin ardından İsrail askerleri tarafından Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'ne düzenlenen saldırıda öldürülen ABD vatandaşı Furkan Doğan'ın ailesini ziyareti sırasında duygusal anlar yaşadığı öğrenildi. Furkan'ın babası Ahmet Doğan, Başbakan Erdoğan'ın, kızı Sümeyye ile birlikte evlerine taziye ziyaretinde bulunduğunu belirterek "Başbakanımızın ve kızı Sümeyye hanımın evimizi ziyaret etmesi bizim acımızı hafifletti teşekkür ediyorum" dedi. Başbakan Erdoğan'ın, Furkan'ın ölemden önce tuttuğu günlüğü incelediğini anlatan Ahmet Doğan, "Başbakan Erdoğan, bu defteri incelerken bir sayfasında kendisinin gençlikle ilgili sözlerin de yer aldığını gördü. Furkan, 17 Mayıs 2009 tarihinde, Başbakan'ın 'Gençlik yüreğin dolup taşmasıdır. Gençlik aşktır. Gençlik heyecandır. Aynı zamanda gençlik akıldır, gençlik irfandır. Gençlik muhakemedir. Sizler geleceğin rehberlerisiniz, liderlerisiniz. Recep Tayyip Erdoğan' yazısını okuyunca duygulandı. Başbakınımızın kızı Sümeyye'de eşimle ve kızımla konuşarak başsağlığı diledi, sohbet etti" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ı duygulandıran not

OBAMA'YA FURKAN'IN FOTOĞRAFINI GÖSTERMEK İSTEMİŞ

Furkan Doğan'ın babası Erciyes Üniversitesi İİBF öğretim üyesi Yar. Doç. Dr. Ahmet Doğan Babakan Erodğan'ın Furkan'ın öldürülmesiyle ilgili gelişmeleri takip ettiğini, ABD'deki hukuki süreçde devlet başkanlarıyla bilgi paylaştığını anlattığını belirterek, şunları söyledi: "Oğlumun öldürülmesinin ardından bizim de bilmediğimiz bazı ayrıntıları kendisinin bildiğini aktardı. Sayın Başbakan'ın, oğlumun öldürülmesiyle ilgili özellikle uluslararası platformlarda da bunun gündemde kalması için ABD'de hukuki sürecin takip edilmesi için devlet başkanları düzeyinde bilgiler verdiğini, Kanada'da yapılan toplantıda diğer devlet başkanlarıyla birlikte Obama'ya da Furkan Doğan fotoğraflarını göstermek istediğini söyledi. Medvedev'in Furkan'ın Adli Tıp Kurumu'nda çekilmiş fotoğraflarından çok etkilendiğini ve irkildiğini, Berlusconi'nin aşırı duygusal tepki gösterdiğini söyledi. Obama'nın bu fotoğrafları istendiğini bize iletti. Sayın Başbakan'ın konuyu takip etmesi bizi memnun etti. Acılarımız biraz olsun hafifledi. Kendisine teşekkür ediyoruz"