'Orhan Veli o şiiri CHP için yazmış'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül refrandum mitinglerine Samsun ayağıyla devam etti.

'Orhan Veli o şiiri CHP için yazmış'
Samsun'da vatandaşlardan 12 Eylül'de gerçekleşecek olan referamdumda 'evet' oyu isteyen Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi.   

Başbakan Erdoğan Samsun'da yaptığı konuşmada şunları söyledi;

ATTIĞIMIZ HER ADIM MİLET İÇİN

Bizim ileri demokrasiden başka hedefimiz yok. 12 Eylül'de biz neyi oynayacağız. Darbe Anayasası mı milletin Anayasası mı? Milletin Anayasasına evet mi? Mesele bu. Darbeye karşı çıkanlar bugün darbecilerle kol kola. Biz bu yola sizinle çıktık. AK Parti Anayasa değişikliğini kendi için yapıyor diyorlar. Bugüne kadar hangi adıma kendimiz için attık. Hangi kararı kendimiz için aldık. Adamlar okumamış ki. İçinde ne var bilmiyorlar. 12 bin 200 km yol yaptık. Kimin için yaptık. 73 milyon için. Samsun'u Sarp'a bağladık. İstanbul, Ankara'ya bağladık. Şimdi Sinop'a bağlıyoruz. Karadeniz için Samsun için bu ülke için yaptık.

GEÇTİĞİNİZ YOLLARI BİZ YAPTIK

150 bin derslik kimin için. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli soruyorum... (Yuuhh sesleri üzerine....) Demeyin. Bunlara en güzel cevap yuh değil. Evetlerinizi sandıklara gömün.

Sayın Bahçeli, Kılıçdaroğlu bu yollardan geçmediniz mi? Geçerken bu yolları kim yaptı? 15 senede yüzde 35'ini bizden öncekiler yaptı. Yüzde 65'ini biz 5 yılda yaptık.

TUNCELİ'YE ÜNİVERSİTEYİ BİZ KURDUK

78 üniversite kurduk. Kılıçdaroğlu Tunceli'ye de üniversiteyi biz kurduk. Herhalde oraya da uğramışsınızdır. AK Parti yaptı diye gitmemezlik yapma. Birileri diyordu ki buralara yapmazlar. Yaptık. Yıllarca su akar Türk bakar dediler. Biz şimdi su akar Türk yapar diyoruz. Yeterli mi bunlar. Yapacak çok işimiz var. Şehit ve gazilerimiz için çok şey yaptık. Samsun atletler bir miktar toprak getirince 19 Mayıs'ta hatırlatıldı. 19 Mayıs ruhuna uygun bir sembol inşa edilmedi. Tarihe Kurtuluş Savaşı ruhuna burada biz sahip çıktık.

AK PARTİ ANAYASASI DEĞİL

12 Eylül'de size sunulacak Anayasası AK Parti, Tayyip Erdoğan Anayasası değildir. Biz birlikte yapalım dedik gelmediler. Anlaşıldı tek çare millet. 12 Eylül'de oylanacak Anayasa değişikilği bir şahsın zümrenin değil bütün milletin geleceğini ilgilendiren bir değişikliktir. Anayasa değişikliği güçlü itibarlı bir Türkiye'nin adeta ayak sesleridir.

MHP'YE AĞIR SÖZLER

MHP üst yönetimi hiç bir sağlam gerekçesi yokken hayır diyor. Hüseyin gibi ülkücülere sahip çıkanlardan uşak zavalı demekten kaçınmıyor. 1970'lerden bu yana biz devletin hiçbir kadrosuna giremedik. 3.5 yıldır ikitdarda 3 memur aldık diye muhbir deniliyoruz. Oktay döneminde 3 bin hakim alındı, 4 bin infaz memuruna ihtiyacımız var diyor. Bu örgüte kadro veremeyeckeler de kime vereckeler MHP faşistlerine mi diyorlar. Bugünkü MHP yönetimine soruyorum. Bu zihniyetin arkasında nasıl vagon oluyorsun.
1987 yılı... Temmuz ayı... Zindana düşmüş gençler gün sayıyor. İşkenceden geçirilmişler. 12 Eylül darbesi silindir gibi geçmiş. O gençlerden biri de Samsun'dan Hüseyin Karamahmutoğlu. Mama'ta 3 ay işkencede 80 kiloya düşmüş. Umudunu kaybetmemiş. İmanını inancını kaybetmemiş. Sabah kalkıyor abdest alıyor. Zindanda sabah namazına duruyor. O yiğit delikanlı Hüseyin alnını seccadeye uzattığında kafasına bir dipçik yiyor. 18 yaşında delikanlı olarak girdiği zindandan 1987'de cansız bedeni çıkıyor. Nice Hüseyinler nice fidanlar sağdan soldan geçip gittiler. Kirli çatışma sahnelerinde 12 Eylül'ün işkencehanelerinde öldürüldüler. 12 Eylül 2010 iade-i itibarların yapılacı gündür. Darbelerle darbecilerle hesaplaşılacağı gündür. Hüseyin kardeşimizin hatırası ile yüzleşemeyenler bahaneler üretiyor.

DÜRÜST OL BE...

411 garabetini gördük. MHP ile el ele verdik. 411 oyla parlamentodan geçirdik. Parlamentodan geçirdikten sonra bunu Anayasa Mahkemesine CHP götürdü. Kılıçdaroğlu ne diyor. Başörtüsü meselesini ben hallederim diyor. Dürüst ol be. Dürüs ol. Ayıptır. Yapmayacağın yapamayacağın şeyi halka bu şekilde anlatıyorsun. Anayasa Mahkemesine gönderilen imzalar içinde senin imzan yok mu? Var. Bu noktada yakalandın. Seni biliyoruz. CHP arkasına vagon olma MHP'li kardeşim. Sana yakışmıyor.

TKP, İŞÇİ PARTİSİ DE BUNLARLA

Bu halk oylamasında vereceğiniz oylar AK Parti hanesine yazılmıyor. Bir tarafta kahverengi var. Kahvenin rengi kahverengidir. Bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır oraya basın diyor. AK parti kendini yüce divana gitmekten kurtulmak için bunu yapıyor diyorlar. Düst samimi iseniz... bu maddeler içinde siyasi partilerin kapatılmasının zorlaştırılması geçirilmedi zaten. Bunların hiçbiri özgürlükçü değil. Bir miletvekili suç işliyorsa ceza ver. Tabelaya ceza verilir mi? 5 kez kapanıp 6 kez açılan bile yan yana geldi. MHP CHP BDP yan yana geldi. TKP, İşçi Partisi, YARSAV var. Malum medya var. Bunlara en güzel dersi siz vereceksiniz. Her hayır oyu darbe anayasasına hayır demektir.

BİR ELİNDE CIMBIZ BİR ELİNDE AYNA

CHP MHP Kandil ipine sarıldı. Bozuk plak gibi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor. Ekonomi dış politika bunları konuşalım. Eline cımbız almış bizim açıklamalardan kelimeler çekiyor. Onları eleştiriyor. Orhan Veli o şiiri CHP lideri için yazmış. Bir elinde cımbız bir elinde ayna umurunda mı dünya. Kandil'de teröristbaşı konuşuyor Başbakanın, AK Partinin açıklamalarına değil Kandil'den gelen hezeyanlara sarılıyorlar. Terör örgütü konuşuyor. CHP-MHP tellallığını borazanlığını yapıyorlar. Aynı safta buluştular. Hayır safında buluştular. Yanlarına Kandil'deki terör örgütünü aldılar. Ne AK Parti ikitdarı hiçbir illegal örgütle görüşmez, müzakere yapmaz masaya oturmaz. Bu böyle bilinsin. Bu kirli oyunun içinde kimlerin olduğu belli. İnegöl ve Dörtyol'da gördük. 81 ildeki kardeşim bu kirli ittifakı görüyor ve sandıkta gereken cevabı verecek