Ahmedinejad: Tüm Seçenekler Masada Tahran ? 22.08.2010

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, 'ülkesine yönelik askeri saldırı tehdidinde bulunanlara karşı tüm seçeneklerin masada olduğunu' söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, 'ülkesine yönelik askeri saldırı tehdidinde bulunanlara karşı tüm seçeneklerin masada olduğunu' söyledi.
Ahmedinejad, 'Savunma Sanayi Günü' törenlerinde yaptığı konuşmada, 'Savunmada öyle bir noktaya ulaşmalıyız ki, insanlık düşmanları İran halkına ve diğer özgür milletlere saldırı düşüncesinden vazgeçsin' dedi ve 'olası saldırılara cevaplarının belli bir coğrafyayla sınırlı kalmayacağını' belirtti.
İran Cumhurbaşkanı, 'Cahiller, benciller ve haddini bilmezler, şeytana esir olmaktan kurtulamaz ve saldırmak isterlerse, onların elleri tetiğe gitmeden önce kırılmalı' diye konuştu.
ABD ve İsrail'in, 'İran'a yönelik tüm seçenekler masada' tehdidini hatırlatan Ahmedinejad, 'Biz de onlara tüm seçeneklerin masada olduğunu söylüyoruz' ifadesini kullandı.
Saldırı fikrinde olanlara 'Adam olun, kibir kulesinden aşağı inin, edep dairesinde oturun ve müzakere edin' diye seslenen Ahmedinejad, 'zamanın onlar aleyhinde işlediğini ve halkların onları alaşağı edeceğini' söyledi.
Ahmedinejad, İran'a askeri saldırı ihtimalini, 'Belki siyonistlerin zihninde böyle bir arzu olabilir' sözleriyle değerlendirdi.
Tahran yönetimi, olası ABD ve İsrail saldırılarına tüm imkanların kullanılarak cevap verileceğini, bölgedeki Amerikan üsleri ile İsrail'in tüm noktasının hedef alınmasının buna dahil olduğunu bildirmişti.
22.08.2010 13:58:14