Türkiye'de İlk Olacak

Samsun'un Canik ilçesinde hayırseverlerin desteği ile içerisinde 80 derslik, öğrenci yurdu, spor ve konferans salonu, anaokulu ve idari bloğunun bulunacağı Anadolu İmam Hatip Lisesi Kampüsü yapılacak.

Türkiye'de İlk Olacak
Samsun'un Canik ilçesi Dereler Mahallesi'nde 36 bin metrekare alanda Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından 80 derslikli lise binası, yurt binası, anaokulu, konferans salonu, spor salonunu içeren kompleks yaptırılacak. Taraflar arasında yapılan protokolün imza törenine Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Muhammed Uğur Hacıkerimoğlu ile dernek yönetimi katıldı.
2009 yılında Mustafa Genç Başkanlığı'nda 36 arkadaşın bir araya gelerek Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ni kurduklarını belirten Dernek Başkanı Muhammed Uğur Hacıkerimoğlu, "İçerisinde 300 kişilik öğrenci yurdu, kapalı spor salonu ve konferans salonu, idari blok, laboratuarlar, anaokulu ve 80 derslikli bir Anadolu İmam Hatip Lisesi yapmak üzere yola çıktık. Türkiye'nin eğitimine katkı sağlayacak Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin binası tamamlandığında Türkiye'de bir benzeri daha olmayacak. Yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alanın bulunduğu okulumuzun inşaat maliyeti yaklaşık olarak 20 milyon lira olacak. Şuanda okulun ilk 21 dersliğinin ince işinin Samsun Valiliği tarafından yapılması konusunun imzalanması için buradayız" dedi.
Yapılacak olan eğitim kampüsünün ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağını söyleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Eğitim ile ülkenin kalkınacağına inanan bir yerel yönetimiz" diye konuşurken, projenin çok özel bir proje olduğunu ifade eden AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, "Hayırsever insanlarımız, Samsunlular bu işe ciddi destek verecekler, buna inanıyorum. Burada klasik bir imam hatip lisesi kurmuyoruz. Burada çok modern bir kompleks inşa ediyoruz. Klasik imam hatip okulu anlayışı ötesinde modern bir dil okulu, modern bir fen eğitimi verebilecek bir okul inşaatı yapıyoruz. Büyük bir proje, bugünkü rakamlarla 20 milyonu aşkın bir rakamdan bahsediyoruz" şeklinde konuştu.
Yapılacak eğitim kurumunun sıradan bir lise binası olmadığını, kampus şeklinde, eğitimde ihtiyaç duyulan bütün alanları kapsayacak bir kompleks olarak planlandığını açıklayan Vali Hüseyin Aksoy konuşmasında şu ifadelerde bulundu: "Canik Belediyesi çevre düzenlemesi ve altyapı çalışmalarıyla ilgili katkı ortaya koyacak, Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği de fiziki olarak kaba inşaatlarını tamamlayacak, ince işleri Milli Eğitim Bakanlığı'ndan sağlanacak kaynak ile yapılacak. Gençlerimizi yetiştirmek için okullarımızın fiziki şartları çok önemli. Yapılacak olan bu lisemiz burada okuyacak olan çocukların daha iyi yetişmelerine çok önemli fırsatlar oluşturacak. Bölgede beklide ilk olacak, model olacak bir kampüsü hayata geçirmek için gayret içinde olacağız."
Törende Vali Hüseyin Aksoy, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Muhammed Uğur Hacıkerimoğlu arasında protokol imzalandı.