TÜMSİAD 'evet' diyecek

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği ( TÜMSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Önder Matlı, Türkiye'nin çok ciddi bir demokrasi sınavından geçtiğini kaydetti. TÜM

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği ( TÜMSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Önder Matlı, Türkiye'nin çok ciddi bir demokrasi sınavından geçtiğini kaydetti. TÜMSİAD olarak siyasetin değil demokrasinin tarafında olduklarını belirten Matlı, "Referandumda 'evet' diyeceğiz." dedi.

Matlı, Türkiye'de demokrasi kültürünün gelişmesi açısından çok önemli bir adım atılacağını dile getirdi. Son yıllarda ülke ekonomisi, sosyal hayatı ve demokrasisi açısından önemli bir konumda bulunan STK'ların da buradaki duruşlarının oldukça önemli olduğunu vurgulayan Matlı, "Maalesef iktidar ve muhalefetiyle herkesin mutabık kaldığı bir metinde referandum ve Anayasa değişikliğiyle konusu siyasete kurban gitmiştir. Bizler TÜMSİAD olarak bu işin siyasi yanını bir tarafa bırakarak, ülkenin gerçeği, geleceği ve menfaati açısından değerlendiriyoruz." dedi.

Türkiye'de herkesin AB ülkeleri düzeyinde demokrasi standartları ve AB ekonomik refah seviyesinin özlemini çektiğini kaydeden Matlı, demokrasiyle ekonomik refah seviyesinin birbirinden ayrılmaz olduğu bir noktada herkesin daha fazla demokrasi tarafı olması gerektiğini belirtti. TÜMSİAD olarak siyasetin değil demokrasinin tarafında olduklarının altını çizen Matlı, "Anayasa değişikliğine referandumda 'evet' diyeceğiz. Her ne kadar gönlümüzde yatan kapsamlı bir değişiklik olmasa da Türkiye'nin demokrasisi, istikbalimiz ve çocuklarımızın geleceği için önemli bir adımdır." diye konuştu.