Seferihisar'daki Balık Çiftliği Eylemine Ünlülerden Destek

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında yapılması planan orkinos çiftliklerine karşı yürütülen mücadeleye; tiyatrocu Cihan Ünal, yönetmen Çağan Irmak ve halk müziği sanatçısı İlkay Akkaya'dan destek geldi

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında yapılması planan orkinos çiftliklerine karşı yürütülen mücadeleye; tiyatrocu Cihan Ünal, yönetmen Çağan Irmak ve halk müziği sanatçısı İlkay Akkaya'dan destek geldi.
Türkiye'nin ilk ve tek 'cittaslow' yani 'sakin şehir' seçilen yeri Seferihisar'da, Urla ve Seferihisar açıklarına yapılması planlanan orkinos balık çiftlikleri ile mücadele devam ediyor. Seferihisar Belediyesi, Seferihisar Çevre Koruma Derneği, Leman dergisi, Perşembe Akşamı Bisikletçileri, Egeçep, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin katılımı ile gerçekleştirilen eyleme ünlü isimlerden Cihan Ünal, Çağan Irmak ve İlkay Akkaya da destek verdi. Eyleme ayrıca 200 kişilik bisiklet grubu da katıldı.
Sığacık Limanı'nda basın açıklaması yapan grup, orkinos çiftliklerine karşı çıktıklarını belirtti. Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Pırıl pırıl denizlerimizi bizden sonraki nesle de pırıl pırıl bırakmaya kararlıyız" dedi.
Yönetmen Çağan Irmak, "Ben Seferihisarlıyım. Burada doğdum, burada büyüdüm. İnsan terimi bu denizlere bıraktım. Bu denizlerde yüzdüm. Ama şimdi acaba yeğenim yüzebilecek mi diye düşünüyorum. Burada bir suç işleniyor. Çevre Bakanlığı buna müdahale etsin" dedi.
Ünlü tiyatro oyuncusu Cihan Ünal da temiz olan Seferihisar denizinin kirlenmesine izin verilmemesi gerektiğine dikkat çekerek, "Eğer bu çiftlikler yapılırsa Akarca Akmazca, Ürkmez de Ürker olur" diye konuştu.
Urla ve Seferihisar'ın avukatlığını üstlenen Şehrazat Mercan, "Mahkeme kararı aldık. 'Bu iş bitti' dedik. İki gün sonra ayın 18'inde ÇED raporunu onaylattılar. Bu bir suçtur. Suç işliyorlar" dedi.
Eyleme Seferihisar halkının yanı sıra Urla'dan çevre dernekleri ve yazlıkçılar da katıldı.
Öte yandan eyleme orkinos ticaretinden en çok parayı kazanan Japonya'dan gelen turistlerin de bisikletleri ile destek verdiği görüldü.