Orman Yangınlarına Özel Sektör Desteği

Adana Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman yangınları ile mücadelede; yangını durdurucu önlemlerden, şerit açma işinde ve yangın yerlerine araçların nakil işleminde iş makineleri gücüne özel sektörden destek sağlandı

Orman Yangınlarına Özel Sektör Desteği
Adana Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman yangınları ile mücadelede; yangını durdurucu önlemlerden, şerit açma işinde ve yangın yerlerine araçların nakil işleminde iş makineleri gücüne özel sektörden destek sağlandı.
Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında faaliyet gösteren; Kaksan Kireç A.Ş, Bereket Enerji A.Ş. ADK Madencilik A.Ş. ve AYC Madencilik A.Ş Şirketleri ile protokol imzalandı. Karaisalı Orman İşletme Müdürü Atila Özalp, "Gerekli görüldüğü takdirde; protokol içeriğinde 3 adet dozer, 11 adet Loder, 1 adet greyder,6 adet su tankı, 1 adet treyler ve 8 adet kamyon orman yangınları ile mücadelede kullanılacaktır. Protokolle birlikte; ilgili şirketlerden Orman İşletme Müdürlüğü'nün talebi halinde ellerindeki iş makineleri ve yangın söndürme araçlarını donanımlı olarak istenen mahalle göndereceklerdir. Akaryakıtları ve tüm lojistik destekleri Orman İşletme Müdürlüğünce karşılanacaktır. Şirketler makine parkındaki iş makinelerinin sayı, nitelik, görevli adı ve soyadı, iletişim sağlanacak telefon, işyeri-ev adresi gibi güncel bilgileri sürekli iletilerek işbirliği içerisinde olacaklardır" dedi.
Özalp, orman yangınları ile mücadelede çok önemli yeri olan iş makinelerinin kullanılmasında özel sektörün desteğini alarak daha başarılı olacaklarına inandıklarını söyleyerek teşekkür etti.