Mudanya'nın altyapısı yenileniyor

Bursa'nın merkez Mudanya ilçesinin altyapısı yenileniyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bademli ve Mudanya bölgesinin içme suyu ihtiyaçlarını gidermek

Bursa'nın merkez Mudanya ilçesinin altyapısı yenileniyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bademli ve Mudanya bölgesinin içme suyu ihtiyaçlarını gidermek için 6 su deposu inşaatının yapıldığını, çalışmalarda 3 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdiğini açıkladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya'ya bağlı Bademli bölgesinde yapımı devam eden su deposu inşaatını inceledi. Bölgenin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan 5 bin metreküplük depo hakkında BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı'dan bilgiler alan Başkan Altepe, bölgeye yapılacak toplam 6 su deposu ile sahil bölgelerine bile su verilebileceğini söyledi.

Büyükşehir sınırlarına sonradan sağlanan Mudanya, Gemlik, Kestel ve Gürsu'da en önemli sorunun, kanalizasyon, içme ve yağmur suyu hatlarının eksikliği olduğunu belirten Başkan Altepe, bu sorunların giderilmesi için ilk günden çalışmalara başladıklarını söyledi. Mudanya'da bugüne kadar 3 milyon TL'lik altyapı yatırımı yapıldığını dile getiren Başkan Altepe, "Bölgenin içme suyu ihtiyaçlarını karşılamak için de su deposu inşaatlarına ağırlık veriyoruz. Buradaki 5 bin metreküplük depo, 40 bin nüfusun ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Yine bölgede yapılacak toplam 6 su deposu ile Kurşunlu gibi sahil bölgesinin de içme suyu sorununu çözmüş olacağız." dedi.