Galatasaray – Bursaspor maçına doğru...

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Ali Sami Yen Stadı'nda Galatasaray ile Bursaspor karşılaşacak. Yarın saat 21.00'de başlayacak karşılaşmada hakeml

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Ali Sami Yen Stadı'nda Galatasaray ile Bursaspor karşılaşacak. Yarın saat 21.00'de başlayacak karşılaşmada hakemler Abdullah Yılmaz, İsmail Köse, Gökhan Memişoğlu görev yapacak. Mücadelenin 4. hakemi ise Mürvet Sezer.

Maç anında hava durumu ile ilgili yapılan açıklamada ise ''İstanbul'da havanın açık olması bekleniyor. Hava sıcaklığı maç günü en düşük 26, en yüksek ise 29 derece olacak. İstanbul'da nem oranı maç gününde % 66 olarak tahmin ediliyor.'' denildi.

Maç Ligtv'den naklen ekranlara gelecek.

Galatasaray'ın, Bursaspor ile Ali Sami Yen Stadyumu'nda oynayacağı bu karşılaşmaya 3 puan poralasıyla çıkacak ve sezonun ilk puanını almak isteyecek. Galatasaray, yeni sezon öncesi kadrosunu 7 yeni oyuncuyla takviye etti. Beşiktaş'tan Serdar Özkan, Denizlispor'dan Çağlar Birinci, Kayserispor'dan Ali Turan, Bucaspor'dan Mehmet Batdal ve Altay'dan Musa Çağıran ile yerli rotasyonunu güçlendiren Galatasaray, yabancı oyuncu tercihlerini ise şu ana dek Sunderland takımından Lorik Cana ve Monaco'dan Juan Pablo Pino Puello'dan yana kullandı.

Sezonun ilk maçında Sivasspor'a deplasmanda 2 - 1 mağlup olan Galatasaray, Abdul Kader Keita, Giovani dos Santos, Joao Silva, Leo Franco, Uğur Uçar, Emre Güngör, Caner Erkin ve Mehmet Topal ile yollarını ayırmış, Emre Aşık ise futbolu bırakarak takıma veda etmişti.

Sezon öncesi dört resmi maça çıkan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı karşılaşmalarında 1 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

GALATASARAY İLE BURSASPOR 83. KEZ

Galatasaray ile Bursaspor, yapacakları Spor Toto Süper Lig 2. hafta karşılaşması ile birlikte, ligde 83. kez karşı karşıya gelecek.

Galatasaray, 1967-1968 sezonunda Birinci Lig'e yükselen Bursaspor ile yaptığı karşılaşmalardan 43'ünü galibiyetle kapatırken, rakibine 18 kez yenildi. İki takım arasındaki 21 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray, 82 maçta rakip filelere toplam 138 gol atarken, Bursa ekibi 66 golle karşılık verebildi.

Geçen sezonun ilk yarısında Bursa'da yapılan maçı ev sahibi ekip 1-0 kazanmış, Ali Sami Yen'deki mücadele ise 0-0 eşitlikle sona ermişti.

Galatasaray, Bursaspor'a Ali Sami Yen'de en son yenilgisini 1991-92 sezonunda, 2 Mayıs 1992 tarihinde 2-1'lik skorla aldı. Galatasaray, o tarihten bu yana İstanbul'da yaptığı 16 lig maçında Bursa ekibi karşısında 13 galibiyet, 3 de beraberlik elde ederken, hiç mağlup olmadı.

Galatasaray, Bursaspor ile sahasında yaptığı bütün lig maçlarında ise 31 kez galip gelirken, 3 kez de rakibine yenildi. İki takım arasında İstanbul'da yapılan 7 maç ise beraberlikle tamamladı.

BURSASPOR İDDİALI GELİYOR

Bu arada geçtiğimiz sezonu zirvede bitirerek, şampiyonluğu 26 sene sonra Anadolu'ya tekrar taşıyan yeşil - beyazlı ekibi geçtiğimiz sezon olduğu gibi Ertuğrul Sağlam çalıştırıyor.

Sezon öncesi yurt dışı kampını Avusturya'da gerçekleştiren Bursa ekibi, transfer sezonunda ise kadrosunu korudu. Arjantinli forvet Leonel Nunez, orta sahaya yine Arjantin'den Damian Steinert ve Federico Insua'yı transfer eden Bursaspor; bu isimlerin yanı sıra Fenerbahçe'den Vederson ve Güngören Belediye'den kaleci Harun Tekin'i renklerine bağladı. Yeşil - beyazlılar Leonardo Iglesias, Veli Acar, Tuna Üzümcü ve Yenal Tuncer'le ise yollarını ayırdı.

Bursaspor, ligin ilk haftasında ise Konyaspor'u Sercan Yıldırım'ın attığı golle 1-0 mağlup etti.