'CHP'nin derdi belli MHP'ye ne oluyor'

Büyük Birlik Partisi lideri Yalçın Topçu, CHP'nin AYM ve HSYK'da konuşlanmış ideolojik kadrolarını kaybetmemek için hayır dediğini belirtirken " Diğerleri neden hayır diyor anlayamıyorum" dedi.

'CHP'nin derdi belli MHP'ye ne oluyor'
Topçu, partisinin Kütahya İl Başkanlığınca Maltepe Parkı'nda düzenlenen iftar yemeği sonrası yaptığı konuşmada, ''referandumun kavga şekline dönüştürülmesini kınadıklarını'' söyledi. Topçu, ''İktidar ile muhalefet, terörü, işsizliği çözmede bu kadar kavga etmiyor. 16 defa değişen bu cunta anayasası 17'inci defa değişecek, bunu da halkımız yapacak. Parti liderleri aslında bunun gereğini TBMM'de yapacaktı. Bu işsizliğin, bu aşsızlığın ortasında şimdi neredeyse 400 milyon liralık bir masrafla millet karşı karşıya. Bu yetmiyormuş gibi terör hala canlarımızı almaya devam ediyor. Bütün bunlar ortada dururken iktidar ve muhalefet bu anayasa değişikliğini siyasi bir malzemeye dönüştürdü. Bunun üzerinden birbirleriyle kavga ediyorlar'' dedi.

-MEHMET MOĞULTAY İLE SEYFİ OKTAY'IN SÖZLERİ-

Topçu, anayasa değişikliği maddeleri TBMM'de görüşülürken o dönem CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal'ın, ''24 maddeye diyeceğim yok. TBMM'ye gideyim, 'evet' diyeyim. Sadece Anayasa Mahkemesi ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile ilgili maddeleri düşürelim. Diğerlerine 'evet' diyeyim'' dediğini ifade etti.

''CHP'nin 24 maddeye 'evet' dediğine ben ne diye hayır diyeceğim? Çocuklarımız, kadınlarımız, şehit dul ve yetimleri, emekliler anayasal güvenceye kavuşuyor. Bunun neresine 'hayır' diyeceğim, tabi ki 'evet' diyeceğim'' diyen Topçu, şunları kaydetti:

''Mehmet Moğultay ile Seyfi Oktay'ı hatırlayalım. Bir soru üzerine, (Hakimleri, savcıları şunlardan bunlardan almayıp ülkücülerden mi alalım) dediler. CHP'nin derdi Anayasa Mahkemesi'nde, HSYK'de konuşlanmış bulunan ideolojik kadrolarını kaybetmemek, onlar bunun için 'hayır' diyor, ancak diğer tarafta 'hayır' diyenleri anlamakta güçlük çekiyorum. Senin neyin var da 'hayır' diye feryat ediyorsun kardeşim? Anayasa Mahkemesi'nde, HSYK'da senin neyin var?''

Topçu, anayasa değişikliğinin 24 saat kesintisiz demokrasiye, hukuk devleti olmaya, bağımsız yargıya kavuşmaya yetmeyeceğini savunarak, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarında mağdur edilenler hakkını aradığı için, cuntalar koruma ve kollamadan çıkacağı için, çocuklar anayasal güvenceye kavuşacağı için eksik olsa da ''evet'' diyeceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA