Bergama UNESCO yolunda ilerliyor

İzmir'in Bergama ilçesinin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girebilmesi için belediyenin başlattığı çalışmalar devam ediyor. Belediye Başkanı Mehm

İzmir'in Bergama ilçesinin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girebilmesi için belediyenin başlattığı çalışmalar devam ediyor. Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 17–18 Ağustos 2010 tarihlerinde Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen, söz konusu listeye aday Selimiye Camisi ve Külliyesi taslak yönetim planının değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantıda Başkan Gönenç'le birlikte Belediye Proje Hazırlama ve Kardeş Şehir İlişkileri Büro Sorumlusu Ersin Güleç ile İmar ve Şehircilik Müdürü Yıldıray Kanat da hazır bulundu. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı ve Selimiye Camisi ve Külliyesi Alan Yönetim Başkanı Namık Kemal Döleneken'in başkanlık ettiği toplantıda, yönetim planı bütün ayrıntılarıyla tanıtıldı.

Başkan Gönenç, toplantıyla ilgili değerlendirmesinde, "Edirne Belediyesi'nin yapmış olduğu işbirliği ve eşgüdüm gerektiren alan yönetiminin kurulması, yönetim planlarının hazırlanması çalışmaları, diğer belediyeler için iyi bir uygulama örneğidir. Halen İstanbul, Alanya, Diyarbakır, Bursa, Kars ve Selçuk gibi belediyelerimiz, bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor." dedi. Bergama'daki kentsel ve arkeolojik sit alanlarıyla içlerinde barındırdıkları değerlerin özgünlük ve bütünlükleriyle büyük oranda korunduğunu vurgulayan Gönenç, "İlçemiz, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girebilecek tüm niteliklere fazlasıyla sahiptir." şeklinde konuştu.