Bakan Akdağ Muhalefete Yüklendi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, referandum öncesi muhalefetin ülkede gerilim oluşturmak istediğini iddia ederek, "Bahçeli, çürük zihniyetiyle bizi 'Hükümet-PKK işbirliği yapıyor' diye suçluyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, referandum öncesi muhalefetin ülkede gerilim oluşturmak istediğini iddia ederek, "Bahçeli, çürük zihniyetiyle bizi 'Hükümet-PKK işbirliği yapıyor' diye suçluyor. Bu alçakça bir iftiradır" dedi.
Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Aydın'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aydın Kültür Merkezi'nde vatandaşlarla buluştu. Programa Aydınlılar yoğun ilgi gösterirken, Akdağ'ın konuşması sırasında bazı vatandaşların duygulandığı görüldü. Aydınlılardan 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'Evet' oyu kullanmalarını isteyen Bakan Akdağ, muhalefet partilerine ve muhalefet liderlerine yüklendi. Muhalefet partilerini gerginlik politikası oluşturmakla suçlayan Akdağ, "Her ne olursa olsun oluşturulmak
istenen gerginliğe fırsat vermeyin, 'Evet' diyen de, 'Hayır' diyen de kardeştir. 12 Eylül'deki mesele demokrasi meselesidir. Darbe döneminde, Aydınlı olan Adnan Menderes asıldığında milletin iradesi, Aydınlıların iradesi asılmıştır" dedi.
Konuşmasında CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a da yüklenen Akdağ, "Sayın Baykal'ın bir konuşması var. 7 Şubat 2008'de Baykal basına açık yaptığı bir konuşmada 'Ya Kurtuluş Savaşı yapıp yeni devlet kurarsın ya da yeni anayasa yapıp darbeyi göze alırsın' diyor. Eski genel başkanı böyle konuşan CHP halktan şimdi nasıl oy isteyecek" şeklinde konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 7 yıl SGK Genel Müdürlüğü yaptığını anımsatan Akdağ, şunları söyledi:
"Kılıçdaroğlu'nun zamanında SGK'nın durumu belliydi. Bizim zamanımızda SGK'nın geldiği durum belli. SSK Hastaneleri'nde artık eski uygulamalar kalmadı. Şu anda hastanelerdeki acil ve yoğun bakım hizmetlerinden herkes yararlanabiliyor. Gerektiğinde köylerde acil vaka geçiren vatandaşımız helikopter ambulans ile köyünden alınabiliyor. Sağlık hizmetlerinin bizim iktidarımızda geldiği durum ortada."
Kendisini dinleyenlere "Sayın Bahçeli'yi gülümserken hiç gördünüz mü" diye soran Akdağ, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin gerginlik politikası güttüğünü öne sürdü. Bahçeli'nin çatık kaşlarından gergin olduğunun anlaşıldığını dile getiren Akdağ, "Bu nasıl bir ruh hali, sürekli parmak sallıyorsun, sürekli bağırıyorsun" dedi.

"BAHÇELİ, İFTİRA ATIYOR"
DSP-MHP-ANAP koalisyonunda MHP'li Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un dönemini hatırlatan Akdağ, konuşmasına şöyle devam etti:
"Senin bakanın iktidarken Aydın'a neden bir ağaç dikmedi. Kuşadası'na hastane diktiniz. Hastane hakkında yaptığımız araştırmalarda sorun var. Yaptığınız bina çürük mü diye araştırıyoruz. Sizin her şeyiniz çürük, zihniyetiniz çürük. Bahçeli, çürük zihniyetle bizi 'Hükümet-PKK işbirliği yapıyor' diyerek suçluyor. Bu alçakça bir iftiradır. Günah değil mi? Cumhuriyetin kurulduğu günden beri hiç bir hükümet çetecilerle, teröristlerle masaya oturmamıştır ve ilerleyen zamanlarda da biz veya başka hükümetlerde
oturmayacaktır."
BDP'nin isminde barış ve demokrasinin olduğunu ancak barış ve demokrasiden yana olduklarından bahsetmenin zor olduğunu kaydeden Akdağ, "BDP PKK'ya terörist diyemeyenlerin partisidir" diyerek konuşmasını tamamladı.