Ak Parti Nevşehir Milletvekili Mahmut Dede:

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mahmut Dede, vatandaşlardan referandumda oy kullanmadan önce anayasada yapılacak değişiklikleri iyi değerlendirmelerini isteyerek, "Bu ya yarınımızın geleceği ya da yarınımızın ve çocuklarımızın geleceğine mani olacak bir olaydır" dedi

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mahmut Dede, vatandaşlardan referandumda oy kullanmadan önce anayasada yapılacak değişiklikleri iyi değerlendirmelerini isteyerek, "Bu ya yarınımızın geleceği ya da yarınımızın ve çocuklarımızın geleceğine mani olacak bir olaydır" dedi.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Mahmut Dede, Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde katıldığı bir açılış töreninde referanduma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Uzun uğraşlar sonucunda hazırlanan anayasa değişikliği paketine büyük önem verdiklerini belirten Dede, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandumun Türkiye'nin geleceğini etkileyeceğini savundu. Vatandaşların anayasa değişikliği ile ilgili bilgilendirilmeleri amacıyla AK Parti olarak çeşitli çalışmalar yaptıklarını ve broşürler bastırdıklarını ifade eden Dede, şöyle devam etti:
"9-10 ve 11 Eylül tarihlerinde Ramazan Bayramını kutlayacağız ve hemen ardından da Türkiye'miz için çok önemli olan bir referandum var. Türkiye'de 12 Eylül 1980'den bu güne kadar özgürlükler adına, demokrasi adına sıkıntı çekmiş ve yine 12 Eylül'den sonra, hiç bir suçu yokken sadece birilerinin egolarını tatmin etme adına büyük zulümlere uğramış çok kıymetli hemşerilerimiz var. Nevşehir o tarihte bu zulme uğrayan illerin başında diyebilirim. Bende 49 yaşındayım, 12 Eylül 1980 ihtilali ve onun en çok sıkıntısını çeken kardeşlerinizden biriyim. Bu gün bir milletvekili olarak, 12 Eylül darbe anayasasını 12 Eylül 2010 tarihinde geride bırakacağımıza inanıyorum. Bizlerinde artık demokratik ve özgürlükler anlamında yaşayabileceğimiz ve hakkımızı savunabileceğimiz bir gün olacağına inanıyorum. Vatandaşlarımızdan bu konuda sağduyulu olmasını istiyorum. Anayasa değişiklik paketinde yer alan 26 maddenin tek tek incelenerek karar verilmesi gerek. AK Parti olarak her eve girebilecek şekilde broşürler hazırlattık ve vatandaşlarımız bunları okuyarak değerlendirme yapabilecekler. Bu ya yarınımızın geleceği ya da yarınımızın ve çocuklarımızın geleceğine mani olacak bir olaydır. Eğer 12 Eylül darbe anayasasını 12 Eylül 2010 tarihinde sandığa gömdüğümüz an inşallah ülkemizde yaşamış olduğumuz ekonomik ve siyasi istikrarın ve dış politikada yaşamış olduğumuz başarının kurumsallaşması adına önemli bir adım olacağına inanıyorum. "