ABD'de polis, bu kez polis çocuğunu dövdü

Sık sık şiddet uyguladığı için eleştirilere hedef olan Amerikan polisinin son kurbanı bir polisin çocuğu oldu. Arkadaşının polisler tarafından gözler

Sık sık şiddet uyguladığı için eleştirilere hedef olan Amerikan polisinin son kurbanı bir polisin çocuğu oldu. Arkadaşının polisler tarafından gözler önünde dövüldüğünü gören genç, şerif yardımcısı babasını arayarak yardım isteyince aynı polislerin dayağına kendisin de maruz kaldı.

Amerikan medyasına göre, Colorado eyaletinin Denver kentinde 25 yaşındaki Shawn Johnson kadınlar tuvaletini kullandığı için gece kulübünden atıldı. Ardından da polisler tarafından kelepçelenip yere yatırılarak dövüldü. Johnson'ın dövüldüğünü gören arkadaşı Michael DeHererra ise şerif yardımcısı babasını arayarak yardım istedi. Ancak polisler DeHererra'nin kendilerini cep telefonu ile görüntülediğini düşünerek genci dövmeye başladı. Telefon açık kaldığı için tüm olanları ise DeHererra'nin babası 7 dakika boyunca duydu ancak hiçbir şey yapamadı. Ardından da telefon kapandı.

Delilleri yok etmeye çalışan polisler güvenlik kamerası görüntülerinden kaçamadı. Denver polisini izlemekle görevli bir şirket olaya karışan iki polisin işten atılması gerektiği yönünde görüş bildirirken FBI da olayla ilgili soruşturma başlattı.

Öte yandan polis dayağına maruz kalan iki genç ve şerif yardımcısı baba da televizyon programlarına katılarak başlarından geçenleri anlattı.