Kütso'dan İftar

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, (KÜTSO) protokol ve üyelerine Saklı Dünya Restorant'ta iftar yemeği verdi.

KÜTSO üyelerinin yoğun ilgi ve katılım gösterdiği iftar yemeğine, AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Can, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nuh Kalkan, İl Emniyet Müdürü Sezai Kalyoncu, İl Defterdarı Mehmet Saygı, Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu İsmet Güral, TÜGİK Başkanı Erkan Güral, şehirde görevde bulunan Maliye Bakanlığı Başmüfettişi Dursun Toplancık, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, basın mensupları, iş dünyası temsilcileri katıldı.
İftar yemeğinin sofra duası ise, İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü tarafından yapıldı.
İftar yemeğinde, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral tarafından, 4 nesildir devam eden bir işletmenin en önemli destekçisi ve görünmez kahramanı olan Anne ve Büyükanne Lütfiye Eratar için hazırlanan şükran plaketi, torun kuşağı olan Hasan Eratar ve Ahmet Eratar'a takdim edildi.
KÜTSO Başkanı Nafi Güral yaptığı konuşmada, "Ramazan ayının güzelliklerinden bir tanesini bugün birlikte yaşıyoruz. Oruçlarımızın kabulü, iyilikler, güzellikler için tüm dualarımız sizlerle. Bildiğiniz gibi odamızın iftarını geleneksel hale getirdik. Eskiden kapalı mekanlardaydık, şimdi ise yaz mevsimine geldiğinden bahçelerdeyiz. Bahçemizde çok sayıda hanım var, hanımların ekonomiye katkıda çok önemli rolü olduğunu düşünüyorum, teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz odamızda belki ilk defa bu dönem, meslek komitelerimizde 7, mecliste 5, yönetimde 1 hanımefendiye yer verdik. Aslında buna Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği önderlik ediyor, ancak odaların da desteği önemli.
Burada bir hanımefendimize "Lütfiye Eratar"a plaket sunduk, bir hanımefendi tam dört nesildir bir işletmenin yaşamasına katkı sağlıyor, birinci nesil kayınpederine, ikinci nesilde eşine, üçüncü nesilde çocuklarına, dördüncü nesilde ise torunlarına destek veriyor. Bu işletmenin ayakta kalmasının ne denli ona bağlı olduğunu, hanımların ne kadar önemli rolü olduğunu bir kez daha anlıyoruz" dedi.
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Saklı Dünya Restaurant'da gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeğinin ardından, oda hizmet binasının alt katında oluşturulan 'Kütahya Evi' nin açılışın gerçekleştirildi.