Kürtçe Bilen Doktorlar İş Başında

Adıyaman Devlet Hastanesi'nde Kürtçe bilen doktorlara gelen hasta sayısında artış yaşandığı gözlendi.

Adıyaman Devlet Hastanesi'nde Göğüs Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Dr. Ramazan Çelik, çevre köylerden ve ilçelerden gelen Türkçe bilmeyen vatandaşların ilgi odağı oldu. Türkçe bilmedikleri için Kürtçe konuşan hastaların imdadına yetişen Uzm. Dr. Ramazan Çelik, hastalarla Kürtçe dilde iletişim kurarak muayene ediyor.
Türkçe bilmeyen vatandaşların rahatsızlıklarını Kürtçe dilde izah etmeye çalıştığını söyleyen Dr. Ramazan Çelik, zaman zaman farklı branşlara giden hastalara da tercümanlık yaptığını kaydetti.
Öte yandan Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet İnan da: "Adıyaman Doğuda bulunan bir il olmasından dolayı muayene için köyden kente gelen vatandaş sayısı da fazla. Bizde köyden gelen Türkçe konuşamayan vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek, onları daha iyi anlamak için Kürtçe bilen doktorlarla hizmet veriyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Köylü Milletin Efendisidir' sözünü de unutmadığımız gibi bundan sonrada Adıyaman halkı için elimizden gelenin daha fazlasını
yapma gayreti içinde olacağız" dedi.
Ayrıca, Türkçe bilmeyen vatandaşların uygulamadan memnun oldukları gözlenirken, kendilerini büyük bir sıkıntıdan kurtaran hastane yönetimine ve doktorlarına teşekkür ettiler.