FIBA2010'nun ev sahibi 12 Dev Adam son sınavında

Basketbol Milli Takımı Dünya Şampiyonası öncesinde son hazırlık turnuvasını Ankara'da yapacak. Bu yıl dokuzuncusu gerçekleşecek olan Efes Pilsen Worl

Basketbol Milli Takımı Dünya Şampiyonası öncesinde son hazırlık turnuvasını Ankara'da yapacak. Bu yıl dokuzuncusu gerçekleşecek olan Efes Pilsen World Cup Turnuvası'na Türkiye'nin yanı sıra Lübnan, Arjantin ve Kanada milli takımları katılacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından, Efes Pilsen'in ana sponsorluğunda düzenlenen "Efes Pilsen World Cup"a 8 yılda 5 kıtadan toplam 24 ülke katıldı. Basketbol Federasyonu As Başkanı Metin Şahin, " Milli takımlarımız çeşitli turnuvalara katıldı. Artık Dünya Şampiyonası için az bir zaman kaldı. Tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Efes Cup şampiyona öncesinde önemli bir turnuva. Değerli bir turnuva olacak." diye konuştu.

ORHUN ENE: TATMİN EDİCİ SONUÇLAR ALAMADIK

A Milli Takımın Yardımcı Antrenörü Orhun Ene, hazırlık maçlarında istedikleri sonuçları alamadıklarını söyledi.

Bu sonuçların, 2010 Dünya Kupası finallerinde yapacakları maçlara yansımayacağını da belirten Ene, "Bu turnuva bizim için deneme sınavı gibi. Yoğun bir çalışma programı ile başladık. Hazırlık maçlarında hem kamuoyunu hem de kendimizi tatmin edici sonuçlar almadık. Büyük bir şampiyona öncesinde kazanmak kadar hedeflerinize ulaşmak önemlidir. Taraftarlarımıza güzel bir mesaj vermek istiyoruz. Dünya Şampiyonası öncesi iyi bir turnuva yaşamak istiyoruz." yorumunu yaptı.

Hazırlık maçlarında alınan kötü sonuçların takım oyuncularını çok fazla etkilemediğine değinen Ömer Onan, "Bu turnuva bizim için önemli. Avrupa finali oynadığımız zaman öncesinde de hazırlık maçlarını kaybetmiştik. Zamanımız var. Antrenörümüz tüm oyunculara şans vermek istiyor. Bu yüzden alınan sonuçlar normal. Seyircilerimizin desteği ile önce Efes World Cup'ta sonra Dünya Şampiyonasında başarılı olmak istiyoruz." dedi.

Turnuvaya ilk kez katılacak olan Arjantin Milli Takımı Antrenörü Sergio Hernandez ise, "Ankara'da bulunmaktan mutluyuz. Bizim için önemli bir karar bu turnuvaya katılmak. Bu turnuva Dünya Şampiyonasının miniği olacak. Herkes Dünya Şampiyonasını bekliyor. Bu turnuva bizim için en iyi bir fırsat. FİBA sıralamasında bir numarayız ve bunu korumayı düşünüyoruz. Dünya şampiyonasının favorisi olarak kendimizi görüyorum." dedi.

İLK MAÇ LÜBNAN İLE

Yarın başlayacak turnuvanın açılış maçında saat 18.00'de Arjantin ile Kanada karşı karşıya gelecek. Milli takımımız ilk maçını saat 20.30'da Lübnan ile oynayacak.

Turnuvanın ikinci gününde ise saat 18.00'de Lübnan - Arjantin ile karşılaşacak. Milli takım ise saat 20.30 Kanada ile oynayacak. Efes Pilsen World Cup'un son gününde ise saat 18.00'de Kanada - Lübnan maçı oynanacak. 12 dev adam son maçını saat 20.30'da Arjantin ile oynayacak.

YENİ SALONU SU BASTI

Yaklaşık 11 ayda tamamlanan ve A Milli Basketbol Takımı'nın maçlarını oynayacağı Ankara Spor Salonu'nu su bastı.

Büyük bir titizlikle yeni döşenen salonun zemini bozulunca bir gecede İstanbul'dan getirilen parkeler salonun bozulan zeminine yeniden döşendi. Durum karşısında zor anlar yaşayan Basketbol Federasyonu yetkilileri aynı olayın dünya şampiyonasında gerçekleşmemesi için yoğun bir çaba gösterdiği öğrenildi.