Esenyurt'ta iftar yemeği

Ramazan Ayı'nın ikinci gününde kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum temsilcilerini iftar yemeğinde bir araya getiren Başkan Kadıoğlu, “İlçemizde birlik ve beraberlik olgusunu yakaladık” dedi.

Esenyurt'ta iftar yemeği
Mübarek Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, iftar programlarından ilkini önceki gün gerçekleştirdi. Komşu ilçelerden de katılımın olduğu yaklaşık sekiz yüz kişilik iftar yemeği dayanışma ve kaynaşma örneğine sahne oldu. Başkan Kadıoğlu’nun evsahipliğinde düzenlenen iftar yemeği, kamu kurumlarından ve sivil toplum kuruluşlarından büyük ilgi görürken, İstanbul 3.Bölge Milletvekili Ünal Kaçır, Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, Avcılar Kaymakamı Savaş Tuncer, Büyükçekmece Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen, Esenyurt İlçe Emniyet Müdürü Bülent Köksal, Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, belediye başkan yardımcıları, başkan danışmanları, meclis üyeleri de katılanlar arasında yer aldı. Yemekte yapılan ortak konuşmada ise, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Kaçır: Ramazan ayı hayırlara vesile olsun!

Mübarek Ramazan Ayı’nın hayırlara vesile olması dilekleriyle konuşmasına başlayan İstanbul 3.Bölge Milletvekili Ünal Kaçır, “Rabbim sizleri nice Ramazan aylarına ve bayramlaşa kavuşturmak nasip eylesin. 11 ayın sultanı Mübarek Ramazan Ayı insanları birleştiricidir ve sevgi, saygının ön plana çıktığı aydır. Ramazan Ayı ülkemizde adalet mekanizmasının güçlenmesine vesile olduğu aydır ve insanlarımızın haklarını araması düşüncesine vesile olsun diyorum” diyerek, Ramazan ayının hayırlar getirmesi dileklerinde bulundu.

Uyumaz: İnsanı seviyorsanız hizmet edersiniz


İftar sonrasında kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Halil Uyumaz, “Daha çok birbirimizi sevelim ve el ele verip birlik olalım. Birbirimizi daha çok kucaklayalım. Esenyurt’ta çok kısa sürede çok büyük hizmetler yapıldı. İçinizde insan sevgisi var ise hizmet edersiniz. Bu hizmetler sevgiyle olur. Bu hizmetler barışın, sevginin, pozitif düşüncenin birer örnekleridir” derken, herkesin Ramazan Ayı’nı tebrik ettiğini söyledi.

Kadıoğlu teşekkür etti

Akşam Ezan’ının okunmasıyla birlikte orucunu açan davetliler, bir yandan yemeklerini yediler, diğer yandan birbirleriyle sohbet etme imkanı bulurlarken, yemek sonrası kısa bir konuşma yapan Başkan Kadıoğlu, Esenyurt’lu ve tüm halkın Ramazan Ayı’nı tebrik ederek sözlerine başlarken, “Ramazan’ın ikinci gününde ilçeyi idare eden resmi kurumlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla iftarımızı yaptık. Mübarek Ramazan Ayı birlik ve beraberliğin daha da pekiştiği, dayanışma ve kaynaşmanın daha da yoğun olduğu aydır. Göstermiş olduğunuz katılımla ilçemizde birlik ve beraberlik duygusunun ve olgusunun gelişmiş olduğunu gördüm. Doğru adım attığımızı düşünüyorum. Bu düşünceleri bana hissettirdiğiniz için herkese teşekkür ediyorum” dedi. “Bu ülkede yaşayan 72 milyon insanın hepsi bu mübarek ayı idrak ediyor” diyen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Bu manevi duygulardan olabildiğince istifade etmek istiyoruz. Olması gereken Allah’ın vermiş olduğu sevgiyle birbirimize kenetlenerek, inşallah insanlık sevgisiyle Ramazan Bayramına çıkmak nasip olur. Bu Ramazan Ayı’nda Esenyurt’u daha farklı görüyorum. Maneviyatın yüksek, sevgi ve barışın ön planda olduğunu görüyorum. Ramazan Ayı dayanışma ayıdır. Mutlak surette birbirimize katkı sağlamak zorundayız. Esenyurt’ta yaşıyoruz ve başka gidecek yerimiz yok. Birbirimizi sevelim, destek olalım. Bir mağdura yardım etmekte gücümüz yetmiyorsa, ziyaret edip bir selam vermeyi de esirgemeyelim” derken, Ramazan Ayı’nın başta Esenyurt olmak üzere, ülkeye ve millete hayırlar getirmesi dileklerini sözlerine ekledi.