Engellilere Afet Eğitimi

Yalova'da, bin 500 engelli vatandaşa afet eğitimi verilecek.

Engellilere Afet Eğitimi
Yalova Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından engellilere yönelik olarak başlatılacak olan eğitim programının tanıtımı, Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantıya, Yalova Valisi Yusuf Erbay, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Vali Yardımcısı Şakir Özdikici ile engelliler derneklerinin temsilcileri ve engelliler katıldı. Projenin tanıtımını yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bora Yalçın, proje çereçvesinde şehirde ikamet eden bin 500 engelliye afet eğitimi vereceklerini söyledi.

"ENGELLİLERDE AFET BİLİNCİ OLUŞMASINI HEDEFLİYORUZ"
Depreme her an hazırlıklı olunması gerektiğinin altını çizen Yalçın, engellileri olası afet olaylarına karşı hazırlamayı istediklerini kaydetti. Yalçığn, "Projemiz, engelli bireylerde afet bilincinin oluşmasını, olası afet öncesi ve sonrasında neler yapacaklarının belirlenmesini, olası afet sonrası engelli vatandaşların en iyi şekilde toplumla yeniden bütünleşmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. Verilecek olan eğitimle engelli vatandaşlarımıza afet öncesi, esnası ve sonrasında neler yapmaları gerektiği anlatılacak. Olası afet durumunda arama kurtarma ekiplerinin afetzede engelli bireylere ulaşmasını ve iletişim kurmasının kolaylaştırılabilmesi için verilecek olan eğitimin yanı sıra engelli bireylerin ikamet adreslerinin harita işaretlemeleri yapılarak, coğrafi bilgi sistemi oluşturulacak" dedi.

ENGELLİLER İÇİN KİŞİSEL DESTEK AĞI KURULACAK
Proje dahilinde engelli bireyler için kişisel destek ağı da oluşturacaklarını kaydeden Yalçın, "Bir deprem anında ve sonrasında engelli vatandaşlarımız kendisine destek olacak birisine ihtiyaç duyabilir. Bu yüzden proje kapsamında kişisel destek ağı oluşturacağız. Bu ağ ile ilgili koordinasyon engellinin ikamet ettiği muhtarlık ve Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) tarafından yapılacak. Kişisel destekçi acil durumlarda engelliyi hemen kontrol edecek, gerektiğinde yardım ulaştıracak. Engelli şehirden ayrıldığında da mutlaka kişisel destek ağındakilere haber verecek" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından eğitimden geçecek bin 500 engelliyi temsilen programa katılan engelli vatandaşlara afet çantalarının dağıtımı yapıldı.