Civelek, Toptan'a ölüm yolunu anlattı

Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın odayı ziyareti sırasında şikayetlerini

Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın odayı ziyareti sırasında şikayetlerini dile getirdi.

Civelek, hemen hemen her gün yaralamalı kazaların ve zaman zaman da ölümlü kazaların meydana geldiği 'ölüm yolu' denilen Yeşiltepe Kepez karayolunun bir an önce yapılmasını istedi. Bu konuda Toptan'dan destek isteyen Civelek, kantarın da Alaplı'nın dışına alınması gerektiğini ifade etti.

Civelek, şunları söyledi: "Yeşiltepe-Kepez yolunda geçtiğimiz günlerde ölümlü kazalar oldu. 2006 yılından bu yana 127 tane kaza oldu. 254 kişi yaralandı bu kazalarda, 7 ölümlü kaza oldu, 10 kişi de hayatını kaybetti. Karayolun da hatası var, yol sağa dönüyor, sola yatıyor. Biraz süratli geldiğin zaman kaza kaçınılmaz oluyor. Kaza genelde aynı noktalarda oluyor. Burada mazgallar 5 santimetre yüksek, yağmur yağınca su birikiyor, bunu birkaç kez dile getirmiştik. 5 santimetre yıpranma payının mutlaka dökülmesi gerekiyor."

Kantar sorununa da değinen Civelek, sözlerine şöyle devam etti: "Kantarın mutlaka kalkması gerekiyor. Ulaştırma Bakanı söylemişti kalkacağını, yanına şu an bir takviye konuluyor. Ereğli Belediyesi sağ olsun orayı mühürlemiş. Bir an önce kaldırılması gerekiyor. Hep OSB yolu kullanılıyor, orada 2 -3 köyümüz var. Araçlar kaçak olarak oradan geçiyor. OSB'den çıkıp yollarına devam ediyorlar. 20 ton yerine 40 ton atıyor oradan geçiyorlar. Kantarın Akçakoca sapağına konulması gerekiyor."

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ise Ereğli'nin sorunlarının üzerinde durduklarını dile getirerek, "Yeşiltepe-Kepez yolunu ölüm yolundan hizmet yoluna çevirmeye çalışıyoruz. Yolun geçmişte standartları şehir içine uygun bir standartta yapılmış, ne cepler kamulaştırılmış ne de ayrılmış. Bir takım okullar, camiler yola tecavüz etmiş. Karayolları Ereğli Belediyesi ile çalışma yaptılar, ceplerin yapılması konusunda müşterek plan üretirlerken cepler var 2 adet. Buraların alt yapı çalışmaları bitti, bir tane de Kepez tepesinde var. Burası 15. Bölge'ye bağlıydı, 4. Bölge'ye bağladık. Kepez tepesinde özel sektörün yeri var. Orayı terk etmeleri lazım. Son gelişmeler olumlu bayram sonuna kadar bu yolu bitireceğiz. Karayolları olarak bu yolu Ereğli'ye devredeceğiz. Biz işin bir an önce çözülmesi konusunda adım atarken, birileri de çözümsüzlük konusunda adım atıyor." ifadesini kullandı.

Milletvekili Köksal Toptan da konunun halledilmesi için çalışmaların hızlandırılacağını söyledi.