Bodrum Kavrulmaya Devam Ediyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, sıcak havadan bunalan turistler otel havuzlarında ve denize girerek serinliyor.

Yurt genelinde olduğu gibi bir süredir aşırı sıcak havanın etkili olduğu Bodrum'da, bunaltan sıcak havada turistler denizin tadını çıkarıyor. Hissedilir sıcaklığın zaman zaman 40 derecenin üzerine çıktığı Bodrum'un Ortakent Yahşi beldesindeki aquaparkta yerli ve yabancı turistlerin serinleme çabası renkli görüntüler oluşturuyor.
Aquapark yetkilisi Atila İşeri, Ramazan ayı dolayısı ile müşteri yoğunluğunda düşüş yaşadıklarını ancak genel anlamda belirli bir yoğunluğun sürdüğünü söyledi.
Bodrum'un Gümbet sahili de özellikle yabancı turist yoğunluğu ile tatilcilerin denizin tadını çıkardığı yerler arasında bulunuyor.
Bazı turistlerin denize girdikten sonra plaj şemsiyelerinin altında uyudukları gözlenen Gümbet'te, turistler uzun süre denizde kalıyor. Bazı turistlerin çocuklarını şapka ile denize girdiği gözlenirken, bazıları beraberinde köpeklerini de yüzdürüyor.
Magnific Otel Müdürü İzzet Kösemen, otelde genellikle yabancı turistler bulunduğu için Ramazan ayından etkilenmediklerini belirterek "Hava sıcak olduğu için havuza girmek için gelenler oluyor. Ya da denize giriyorlar" dedi.
Deniz suyu sıcaklığının 27 derece, hava sıcaklığının 37-38 derece dolaylarında ölçüldüğü ilçede sıcak havanın hafta sonu da devam edeceği öğrenildi. Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, önümüzdeki hafta içi sıcaklık değerlerinde düşüş beklendiği ancak bu düşüşün çok fazla olmayacağı ve hava sıcaklığının mevsim normallerinde olacağı bildirildi.