Basketbol Milli Takım Antrenörü Ene: Hazırlık döneminde sonuçlar kötü ama takım olarak çok iyi durmdayız

Basketbol Milli Takım Yardımcı Antrenörü Orhun Ene, oynadıkları hazırlık karşılaşmalarında tatmin edici sonuçlar alamadıklarını belirtti.

Basketbol

Basketbol Milli Takım Yardımcı Antrenörü Orhun Ene, oynadıkları hazırlık karşılaşmalarında tatmin edici sonuçlar alamadıklarını belirtti.

Basketbol Dünya Şampiyonası öncesi Basketbol Milli Takım için son hazırlık turnuvası niteliğinde ki Efes Cup 9'un basın toplantısı gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya TBF Asbaşkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Orhun Ene, Arjantin Baş Antrenörü Sergio Hernandez, A Milli Takım oyuncusu Ömer Onan, Arjantin'in oyuncusu Luis Scola ve Efes Türkiye İletişim Müdürü Emre Topsakaloğlu konuşmacı olarak katıldı.

Toplantıda konuşan Milli Takım Yardımcı Antrenörü Orhun Ene, takımın hazırlık dönemi ve şuan ki durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Efes Cup öncesi sorumluluklarını hatırlatan bir kalabalıkla karşı karşıya olduklarını vurgulayarak, "Herkesin bu organizasyonları ne kadar yakından takip ettiğini görüyoruz. Yoğun bir çalışma programı ile başladık. Oynadığımız hazırlık maçlarında yeterli derecede tatmin edici sonuçlar almadık. Ama biz fiziksel anlamda her maçı iyi oynayacak anlamda yükleme yaptık. Her takım her maçı kazanmak için çıkar. Burada kazanmak kadar tüm kadroyu kullanmak, teknik ve fiziksel olarak düzenlemekte bir diğer yöntemdir. Burada hem basketbol severlere hem kamuoyuna turnuva öncesi iyi mesaj verip iyi bir turnuva geçirip dünya şampiyonasına başlamak istiyoruz." diye konuştu.

Arjantin Baş Antrenörü Sergio Hernandez ise Efes Pilsen World Cup 9'un Kayseri'de D Grubu'nda oynanacak Dünya Şampiyonası maçları öncesinde önemli bir hazırlık olcağını kaydetti. Şuan FİBA klasmanında 1. sırada olduklarını vurgulayan Hernandez, "Ankaralı basketbolverlere keyifli maçlar izleteceğiz. Turnuva, buradaki izleyiciler için iyi bir fırsat olacak. Bende böyle bir milli takımda bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum.'' dedi.

Arjantin'in yıldız oyuncusu Luis Scola ise 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın başlamasına sayılı günler kaldığını, Efes Pilsen World Cup 9'un, şampiyona öncesinde kendileri için iyi bir hazırlık turnuvası olacağını kaydetti.

Milli takımın başarılı basketbolcusu Ömer Onan, daha önce oydadıkları hazırlık karşılaşmalarında iyi sonuçlar alamadıklarını, ama istedikleri oyunu ortaya koyamamanın nedenleri olduğunun altını çizdi. Şampiyona başlamadan önce bu turnuvanın iyi bir test olacakğına dikkat çeken yıldız oyuncu, "Sakatlıklar geçti. İyi bir turnuva olacağını düşünüyorum. Dünya Şampiyonası bizim için iyi geçecek. Turnuvanın ülkemizde olması bir kat daha sorumluluk yüklüyor. Takım olarak kendimize güveniyoruz. Ama seyircimizle birlikte en hazır şekilde oynayıp iyi bir Milli Takım seyrettireceğiz." açıklamasında bulundu.

TBF Asbaşkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin, Efes Pilsen World Cup 9'un Türk basketbolu ve Milli Takım için önem taşıdığını belirtirken, bu organizasyonlardan büyük güç ve cesaret alıdıklarını dile getirdi.

TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, hem Efes Pilsen World Cup 9 hem de 2010 FIBA Dünya Şampiyonası için heyecanın başkent Ankara'yı sardığını belirtti. Efes Pilsen World Cup, dünyanın en güçlü ve istikrarlı özel turnuvası niteliğinde olduğunu işaret eden Özsoy, 2002 yılından bu yana alınan tepkiler ve FIBA'dan aldığı ilgiden de bunu rahatça söylediğini ifade etti.

Efes Türkiye İletişim Müdürü Emre Topsakaloğlu ise tanıtım filminin ardından yaptığı konuşmada, "Türkiye'de basketbola ilgiye arttırmak ve A Milli Takım'a katkı sağlamak için gerçekleştirdiğimiz Efes Pilsen World Cup'ın sayısı 9'a ulaştı. Çok büyük heyecan yaşıyoruz. Milli Takımımız, 2010 FIBA Dünya Şampiyonada mücadele edecek. Efes Pilsen World Cup bu nedenle çok önemli oldu." dedi.

Yapılman konuşmaların ardından toplantıya katılanlar hatıra fotoğrafı çektirdi.