Tunceli Başsavcılığı soruşturma başlattı

Tunceli Başsavcılığı, Bayrak ve Özerlik sözleri nedeniyle Osman Baydemir hakkında soruşturma başlattı.

Tunceli Başsavcılığı soruşturma başlattı
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in, Munzur Kültür ve Doğa Festivali etkinlikleri kapsamında, 31 Temmuzda Tunceli Belediyesi konferans salonunda düzenlenen ''Kürt sorununda muhataplık konusu ve demokratik özerklik'' isimli panelde yaptığı konuşmanın ardından, Tunceli Emniyet Müdürlüğü tarafından çekilen görüntü ve ses kayıtlarının çözümü yapıldı.

Daha sonra ses kaydı, görüntü ve ilgili belgeler, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunuldu. Bunun üzerine, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, Baydemir'in konuşmasıyla ilgili yaptığı incelemenin ardından soruşturma başlattı.

OSMAN BAYDEMİR NE DEMİŞTİ?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Tunceli'de büyük tartışma yaratacak açıklamalarda bulunmuştu.

Baydemir, "Demokratik Türkiye bütün etnik kimliklerin, emekçilerin inançların hiç bir tanesinin kendisini dışarıda görmediği baskılanmadığı kendini özgürce ifade ettiği ve aynı zamanda gelir dağılımında da adaletin sağlandığı demokratik müreffeh bir Türkiye yaratma projesidir. Peki demokratik müreffeh bir Türkiye nasıl olacak? Özerk Doğu Karadeniz olacak Özerk Orta Karadeniz olacak, aynı zamanda Demokratik Türkiye Özerk Kürdistan olacak. Biri çıkıp sen yanlış anlamışsın diyebilir ama ben böyle anladım. Ben böyle yorumluyorum. Demokratik özerklik projesinde TBMM var olmaya kesinlikle devam edecektir. Asla buna bir itiraz yok TBMM devam edecektir İstiklal Marşı, Türkiye'de okunmaya devam edecektir. Buna hiçbir itiraz yok Türk bayrağı Türkiye’de dalgalanmaya devam edecektir. Buna da hiçbir itirazımız yok ama bununla birlikte her bölgede bölgesel parlamento olacaktır. Bu bölgesel parlamentolardan bir tanesi de Kürdistan Bölgesel Parlamentosu olacaktır. Türk bayrağının yanında Türkiye bayrağının yanında benim dedelerimin, hepinizin dedelerinin de katkısı ile ödemiş olduğu bedelle elde edilen ve şu an asılan bayrağın yanında elbette ki Kürt halkının da yerel renkleri, bayrağı da gökyüzünde olacaktır. Belediye binamızın önünde ay yıldızlı Türk bayrağımızla sarı kırmızı yeşil bayrağımız dalgalansa ne olur!" şeklinde açıklama yapmıştı.
Kaynak: AA