Öcalan askerin kontrolü altında

Abdullah Öcalan'ın sürgündeki en büyük rakibi Kemal Burkay, Neşe Düzel'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Öcalan askerin kontrolü altında
Taraf yazarı Neşe Düzel, bu hafta Öcalan'ın sürgündeki en büyük rakibi Kemal Burkay'la PKK’yı, Öcalan’ı, Öcalan’a muhalefeti, PKK’nın dünkü ve bugünkü politikalarını konuştu.

Neşe düzel röportajından satır başlıkları

İMRALI'DA CANINDAN KORKUYOR

Öcalan, Saddam'ın ve Hafız Esad'ın "Kanımızla, canımızla seninleyiz" sloganlarını bile aldı. Onu iyi tanırım. İmralı'da canından korkuyor. Onu yönetenler savaş bitsin dese hemen bitirir PKK saldırılarının çoğu derin devletin, kontrgerillanın, JİTEM'in eylemleri. Böyle çok olay oldu. Şırnak'ta minibüste on bir kişi yakıldı. Bunu PKK’nın yapıldığı anlaşıldı.

ÖCALAN ASKERİN KONTROLÜ ALTINDA

2004’te şiddet başlatıldığında , Apo’ya yol gösterenler “böyle olmaz” dediler . “Bu adam hiçbir şey istemiyor. O zaman niye savaşıyor” deniyor. "Sen demokratik özerklik iste" dediler. Öcalan özgür değil ki. Askerin kontrolü altında . Öcalan’ın Genelkurmay’a rağmen İmralı’dan örgütünü yönetmesi, talimatlar göndermesi mümkün değil.

KÜRTLER PKK'NIN YANINDA TÜRKLER ORDUNUN...

Toplum , Kürdüyle Türküyle savaşanlar etrafında toplandılar. Bunu Evren cuntası yaptı. Kürtler PKK’nın, Türkler ordunun yanından kümelendi. Şovenizm güçlendi. Öcalan, 6 ayda bir yeni bir hedef proje ortaya atar. PKK ve legal parti gözü kapalı ona uyar. Kürtler için bir kurt kapanıdır, bir trajedidir bu.

Sandığa giden adamı kontrol etmek zordur. Vicdanıyla baş başa kalıp evet diyebilir. BDP kitleyi denetlemek ve eveti önlemek için boykot kararı aldı.