İzmirli Çocuklar Eğlenceyi Maxladı

Aslan Max'ın İzmir'deki kankaları, Maxland'ın yepyeni oyunları ile eğlenceli ve hareketli bir hafta sonu geçirdiler.

30-31 Temmuz ve 1 Ağustos tarihlerinde İzmir Çiğli Kipa Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilen Maxland'ın sunuculuğunu ünlü oyuncu Serhan Arslan üstlendi. Çocukları bir yandan hareket etmeye teşvik etmek bir yandan da eğlendirmek amacıyla Algida Max tarafından bu sene 5.'si düzenlenen Maxland'ın ikinci ayağı, 30 - 31 Temmuz ve 1 Ağustos tarihlerinde İzmir'de gerçekleştirildi. Yaz aylarının en hareketli ve en renkli eğlence merkezi Maxland, etkinlik alanına gelen çocukları, alışkın oldukları oyunların yanı
sıra birbirinden eğlenceli, kıpır kıpır ve heyecan dolu sürpriz oyunlarla karşıladı. Yeni oyunlara oldukça ilgi gösteren çocuklar, gün boyu hareket etmenin ve tatilde hep beraber oyun oynamanın tadını çıkardılar.
Süper Zıp Zıp (Super Jumper) ile her seferinde daha yükseğe ulaşmanın keyfini çıkaran çocuklar; Segway Parkuru'nda piste çıkmanın, Shoot out'da golleri sıralamanın, Işık Tüneli'nde (Vortex Tunnel) dengelerini kaybetmeden çıkışa ulaşmaya çalışmanın heyecanını yaşadılar. Tırmanma Duvarı'nda kendi güçleriyle zirveye tırmanıp, Apachi Kaydırak'da unutulmaz bir Kızılderili macerası yaşayan çocuklar, Surf oyununda ise dengelerini korumaya çalışarak eğlenceyi Max'ladılar.
Etkinlik hakkında bilgi veren Max'ın Marka Müdürü Sanem Karacan, "Maxland 30-31 Temmuz ve 1 Ağustos tarihleri arasında Çiğli Kipa Alışveriş Merkezi'nde Max severler ile buluştu. Çocuklar burada hem sosyalleşip hem de Max kahramanı ile fotoğraf çektirdiler. Ayrıca eğlenceyi Max'ladılar. Çocuklar sadece 3 Max çubuğu getirerek bu etkinliğe katıldılar. Bu yıl Bayrampaşa Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nde de bu etkinliği gerçekleştirmiştik. Çocuklar eğlendikçe biz de mutlu oluyoruz. Ayrıca çocuklar ünlü
oyuncu Serhan Arslan ile eğlenip, fotoğraf çektirdiler. Maxland bu yıl İzmir'de gerçekleştirdiğimiz ikinci etkinliğimiz. Bu yıl ilk kez Mayıs ayında Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yaptığımız 'Okulda Hareket Var' projesi için gelmiştik" dedi.

OKULDA HAREKET VAR PROJESİ
Herkes için gerekli dengeli beslenme ve fiziksel olarak aktif olmanın, çocuklar için çok daha fazla önem taşıdığını dile getiren Karacan, "Milli Eğitim Bakanlığı ve Algida Max, 2009 yılında 'Okulda Hareket Var'projesini başlattı. Projeyle gelişme çağındaki çocukların bedensel, ruhsal ve düşünsel olarak ömür boyu daha sağlıklı, mutlu ve başarılı olmalarına katkı sağlamak için onları yeterli-dengeli beslenmeye ve daha fazla hareket etmeye teşvik etmek amaçlanıyor. 2009 senesinde pilot bölge olarak
belirlenen Bursa ve İstanbul'da 35 bin çocuğa ulaşılan projeyle, 2010 senesinde sadece İzmir'de 55 bin çocuğa ulaşıldı ve çocuklar geleceğin sağlıklı bireyleri olma yolunda hareket etmeye yönlendirildi" şeklinde konuştu.
Eğlenceden oldukça memnun olan çocuklar ise, "Çok eğlendik. Aslan Max ile fotoğraf çektirdik. Birçok oyuncağa bindik. Daha da bineceğiz. Çok güzel bir yer" şeklinde konuştular.
Çocukların doğasında olan hareket kabiliyeti ve oyun oynama potansiyelini açığa çıkarmak üzere kurgulanan proje içeriği, çocukların eğlenerek hareket etme alışkanlığı kazanmalarına rehberlik ettiği belirtildi. Düzenlediği Maxland etkinlikleriyle çocukları yazın da hareket etmeye teşvik eden Algida Max, her yıl binlerce çocuğun oyunlardan hem fiziksel hem de zihinsel olarak faydalanmasını sağlıyor.
Ünlü oyuncu Serhan Arslan'ın sunumuyla İzmir Çiğli Kipa AVM'de gerçekleştirilen Maxland'de, kankaları Aslan Max ile fotoğraf çektirme şansına sahip olan çocuklar, etkinlik sonunda www.aslanmax.com'dan fotoğraflarına ulaştılar. Oyun alanına giren tüm çocuklar Aslan Max t-shirt ve şapkası kazandı.