İyte Heyeti Bayburt Üniversitesine Hayran Kaldı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü heyeti Bayburt Üniversitesini ziyaret etti.

İyte Heyeti Bayburt Üniversitesine Hayran Kaldı
İngilizce Eğitim yapmakta olan Enstitü daha çok lisansüstü programlarına ağırlık veriyor. Adı Enstitü olmasına rağmen bir üniversite olan kurum tanıtım amacıyla Bayburt Üniversitesi'ndeydi.
Enstitü Rektörü Prof. Dr. Zafer İlke, Rektör Yrd. Halis Püskülcü, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Duru, Fen Fakültesi Dekanı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Barış Özerdem ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Talat Yalçın'dan oluşan heyet Bayburt Üniversitesi senato odasında enstitülerinin yüksek lisans ve doktora programları hakkında bir sunum yaptı.
Sunumun ardından Bayburt Üniversitesi'nin fiziki alanlarını ve teknik imkanlarını yerinde gören heyet özellikle hızla tamamlanan fiziki yapı ve teknik altyapıya hayran kaldı. Özellikle birçok köklü üniversitede dahi bulunmayan video konferans sistemi ile ilgili bilgi alan heyet salonun bir kopyasını kendi üniversitelerinde de oluşturmak için Bayburt Üniversitesi bilgi işlem merkezi yetkililerinden teknik bilgi talep etti. Fiziki yapıların ve kampusun iki yılda tamamlandığını öğrenen heyet şaşkınlığını gizleyemedi.
Bayburt Üniversitesinin Bayburt için bir şans olduğuna vurgu yapan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Heyeti kısa zamanda bu büyük gelişmeyi gerçekleştiren Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu başta olmak üzere idari ve akademik personeli tebrik etti.
Ziyaret sonunda Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu tarafından ziyaretçi heyete Bayburt Üniversitesi ile ilgili çeşitli hediyeler sunuldu. Heyet KTÜ'ye gitmek üzere Bayburt Üniversitesi'nden ayrıldı.