iPhone'a Jailbreak yapmak çok kolay

Jailbreak yapmadan önce bir düşünün. Kolay lakin zahmetsiz değil.

iPhone'a Jailbreak yapmak çok kolay
Jailbreak artık iPhone ve iPod Touch gibi cihazların vazgeçilmezi haline geldi. Ancak Apple jailbreak işlemini tavsiye etmiyor ve cihazların garanti dışı kalacağını belirtiyor.

Jailbreak işlemini gerçekleştirebilmek için işletim sistemi ve jailbreak dosyalarını bilgisayara indirmek, cihazının modunu değiştirmek ve uzun bir süre beklemek gerekiyor. Çok zor bir işlem olmasa da birçok kullanıcı bu işlemi başarıyla gerçekleştiremiyor.

Yeni ortaya çıkan bir yöntem ise jailbreak konusunda bir 'devrim' yaratabilir. Bu yöntemi uygulayabilmek için iTunes ile senkronize olduktan sonra jailbreakme.com adresini iPhone, iPod Touch ya da iPad üzerinden ziyaret etmeniz yeterli. Site size jailbreak işlemini başlamak için ekran üzerindeki butonu kaydırmanızı istiyor. Ardın da otomatik olarak jailbreak işlemi başlıyor. Cihazını tekrar başlatmaya dahi gerek kalmıyor.

Dünya çapında sitenin ismi bir anda yayıldı ve zaman zaman site sunucuları sorun yaşıyor. Bu yüzden siteye bir süre ulaşamayabilirsiniz. Bazı kaynaklar işlemi iPhone 4 ile yapmayı başarmış. Biz iPod Touch 8 GB ile yaptığımız denemelerde henüz başarılı olamadık.

Eğer işlemi denerseniz bizimle izlenimlerinizi paylaşın.