iPhone 3GS kullanıcıları biraz daha rahatlayacak

iPhone 3GS sahipleri iOS 4 ile zorlu anlar yaşamaya başladı. Bulunan yeni yöntem sayesinde artık kullanıcılar rahata erecek.

iPhone 3GS kullanıcıları biraz daha rahatlayacak
iPhone 3G sahibi olanların gayet iyi bildiği üzere, Apple'ın son güncellemesi ile iOS ismini alan işletim sisteminin 4 numaralı son sürümü iPhone 3G'lerde performans sorunlarına yol açtı. Her ne kadar forumlarda bazı kullanıcılar 'gayet iyi, pil süresi bile arttı' deseler de genel kanaat tam tersi bir yönde. Yani alette artan miktarda takılma sorunları, düşen bekleme süreleri ve dahi bazı kullanıcıların Wi-Fi sorunu yaşamaya başladığına dair olan şikayetler.

Yani kısaca dememiz o ki, iPhone 3G sahipleri için çok da yerinde bir güncelleme olmadı iOS 4. Ki zaten Apple da bu sebepten ötürü yakın zamanda durumu toparlamaya yönelik bir güncelleme (iOS 4.1) yapacağını duyurmuştu.

Fakat bu güncelleme gelene kadar aramızda iOS 4 yüklü iPhone 3G sahibi okurlarımız var ise eğer şu yöntemi uygulayabilirler:

Spotlight arama seçeneklerinin kapatmak.

Bunu yapmak için, Ayarlar > Genel > Ana Ekran Düğmesi > Spotlight Arama > Tüm Seçenekler Pasif

Neowin sitesinden bir kullanıcının bulduğu bu yöntem, yapanların yorumlarına göre ciddi şekilde işe yarıyormuş.

Velhasıl siz de bir deneyin isterseniz. Bu arada olumlu/olumsuz sonuçları yazarsanız diğer arkadaşlara da yol göstermiş olursunuz tabii ki